Low Dose Naltrexone

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 5

Low Dose Naltrexone

Helpt Low Dose Naltrexone tegen neuropathische pijn? Het wordt heel positief beschreven op diverse sites, maar als het zo effectief zou zijn en met lage dosering nauwelijks bijwerkingen geeft, waarom wordt er dan niet meteen over gesproken door een pijnspecialist? (met een dieet zonder gluten, melk, soja en spinazie)
 
Met vriendelijke groet,
Angelique
 

Berichten: 247

Re: Low Dose Naltrexone

 
 
Het wordt heel positief beschreven op diverse sites
Ik kan eerlijk gezegd niet echt iets vinden over de (mogelijke) effectiviteit van naltrexon bij neuropathische pijn. Heb je hier toevallig de bronnen van? 
 
 
 
waarom wordt er dan niet meteen over gesproken door een pijnspecialist?
Hangt natuurlijk van veel dingen af. Is het middel daadwerkelijk wel effectief bij (de specifieke) neuropathische pijn waarmee de patiënt gediagnosticeerd is. 

 
 
 
(met een dieet zonder gluten, melk, soja en spinazie)
Ik heb ook zeer mijn bedenkingen bij dit advies. Hier is naar mijn weten geen bewijs voor. 

Gebruikersavatar
Berichten: 6.058

Re: Low Dose Naltrexone

De pijnspecialist zal er niet direct over beginnen omdat het geen eerste keus medicijn is. Daarnaast is de kwestie hoe goed een medicijn is niet alleen afhankelijk van effectiviteit, maar ook bijwerkingen, lange-termijneffecten, kosten etc.

Sites hebben heel vaak de neiging de realiteit rooskleuriger voor te schilderen dan zij daadwerkelijk is. Vaak een stukje wishful thinking maar soms ook helaas keiharde belangenverstrengeling.

Dat het niet zo zwart-wit is in het geval van low-dose naltrexone kun je hier lezen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3962576/
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Berichten: 5

Re: Low Dose Naltrexone

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/74382-neuropathische-pijn.html 
 
Via deze info ben ik verder gaan zoeken en er is veel over te lezen ook over ervaringen maar voornamelijk m.b.t. verslaving, fibromyalgie en ms.
Het is via o.a. een apotheek in Dordrecht te verkrijgen, maar niet zonder toestemming van je arts. Ik zal er ook zeker met de pijnspecialist over willen spreken, maar hoopte op dit forum meer te weten te komen zodat ik voorbereid ben.

Berichten: 247

Re: Low Dose Naltrexone

Ik zou wel voorzichtig zijn met het interpreteren/in overweging nemen van bronnen zoals hierboven. De auteur van infonu is niet bekend, dus of deze specialist op dit vakgebied valt niet te zeggen. 

Daarnaast, staan er geen bronnen bij de beweringen. Dus zijn argumenten zijn moeilijk/niet te verifiëren. Daarnaast vind ik de volgende stelling er misleidend: "LDN (Low Dose Naltrexone), hierdoor komen er meer receptoren in de hersenen tegen de pijn".

Uiteraard klinkt het mooi, meer receptoren in de hersenen tegen pijn. Maar met waarheid heeft dit niks te maken. Biologisch gezien klopt dit niet. 

De bron die anusthesist noemt geeft wel een aantal potentiële werkingsmechanismen, maar zegt eigenlijk nog niks over een mogelijke <b>effectiviteit bij neuropathische pijn</b>. Daarnaast, is het ook niet erg eenvoudig om dergelijke onderzoeken te interpreteren.

Ik begrijp uit je reactie dat het in dit geval eigenlijk gaat om persoonlijke medische zaak. Je geeft aan dat een apotheker mogelijk het geneesmiddel zou willen verstrekken. Je zou altijd aan deze apotheker kunnen vragen wat hiervoor zijn redenen zijn. Ook zou je arts veel over de behandeling in jouw situatie kunnen vertellen. 

 

  

 
 

 

Reageer