Beschouwing Tips?

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

Beschouwing Tips?

Beste mensen, 
 
Ik zit in de 4de klas van het havo, en moet een beschouwing inleveren binnenkort, ik heb deze gemaakt, ik zou graag tips willen hoe ik hem zou kunnen verbeteren.
Ik zou het zeer op prijs stellen als jullie mij konden helpen. 
 
Alvast bedankt
 
Beschouwing mocht maar hoogstens 550 woorden bevatten.
 
 
 
----------------------------------------
 
De afgelopen maanden kon Nederland er niet omheen. Je hoefde maar de krant te openen, naar het journaal  te kijken of NU.nl te openen: de kans was groot dat je iets tegenkwam over Apple’s nieuwe wearable, de Apple Watch. Door de Apple Watch kan je onder andere bellen, berichten sturen, en je kan informatie opvragen door de spraak assistent, die Siri wordt genoemd, te gebruiken. Nicholas  Carr, van de beroemde Amerikaanse Time Magazine zegt: “Apple’s horloge kan net zo revolutionair zijn als de eerste klokken.” Maar is hij wel zo revolutionair?
 
De ontwerpers kwamen er al snel achter dat de Apple Watch kort en snel in gebruik moest zijn. Dit was medemogelijk door de Taptic Engine, dit is een vibratiemotor die geïnstalleerd is in de Watch, de Taptic Engine creëert bij elke soort notificatie een specifieke vibratie, zo “voelt” men van welke app de notificatie is. Interactie met de Watch moest hoogstens 10 seconde duren, langer dan dit maakte het gebruik ervan irritant en vermoeiend. Er werd daarom gekozen van duidelijke schermweergaves, met zo min mogelijk informatie, alleen het belangrijkste wordt getoond.  Wat kan de Watch eigenlijk? Je kan onder andere met de Watch bellen, notificaties ontvangen, een wekker instellen, de sporttracker gebruiken, het hartslag meten, e-mails versturen en bekijken, tekeningen naar mede Watch gebruikers sturen, en natuurlijk Siri, de spraak assistent, gebruiken.
                Met de Watch kan je natuurlijk ook bellen, en dit is zeker een groot voordeel. Als je bijvoorbeeld even niet in gelegenheid bent een gesprek om op te nemen, kan je direct ophangen, of een sms versturen. Een andere situatie waarbij de Watch erg handig kan zijn is, als je telefoon in een andere kamer ligt, en je wordt gebeld, kan je direct op je Watch opnemen. Of je krijgt een sms bericht binnen, en je wilt terug sms’en, kan dit direct op de Watch gebeuren, je kan namelijk een spraakbericht versturen. Een bijkomend voordeel is dat men in de toekomst kan pinnen met de Watch, dit kan door middel van de NFC-Chip, dit kan worden ingesteld met de app ‘Apple Pay’, je kan dan contactloos betalen door je Apple Watch, op het moment is het niet beschikbaar, maar Apple beweert dat het in de begin van de 3de kwartaal beschikbaar is in Nederland.
                De grootste nadeel is de batterij, Apple beweert dat bij normaal gebruik, de Watch voor 18 uur lang mee kan, maar in praktijk klopt hier niks van, de consumentenbond heeft dit onderzocht en hier kwam uit dat de Watch bij normaal gebruik slechts voor 12 uur meegaat, en als je op een dag het drukker hebt, dus meer notificaties ontvangt, kan de Watch voor slechts 8 uur mee. Bij gebruik van de fitness-apps en de hartslagmeter, kan de Watch slechts voor 6 uur mee.  Een andere nadeel is dat de prijzen erg hoog liggen in vergelijking met de andere smartwatches, de goedkoopste Apple Watch kost EU 420,-. Concurrenten bieden smartwatches, die beginnen met prijzen van EU 99,-.
 
Apple heeft zeker een eerste stap gemaakt in de smartwatches wereld, maar of het product wel zo revolutionair is, is maar de vraag. Wie weet wat er in de toekomst gaat komen, en Apple het product verbeterd, maar dat blijft voor nu maar een onbeantwoorde vraag.
 

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 816

Re: Beschouwing Tips?

Subt Ul-haq schreef: De afgelopen maanden kon Nederland er niet omheen. Je hoefde maar de krant te openen, naar het journaal  te kijken of NU.nl te openen: de kans was groot dat je iets tegenkwam over Apples nieuwe wearable, de Apple Watch. Met de Apple Watch kun je onder andere bellen, berichten sturen, en je kunt informatie opvragen via de spraakassistent, die Siri wordt genoemd, te gebruiken. Nicholas  Carr van de beroemde Amerikaanse Time Magazine zegt: “Apples horloge kan net zo revolutionair zijn als de eerste klokken.” Maar is dit horloge wel zo revolutionair?
 
De ontwerpers kwamen er al snel achter dat de Apple Watch kort en snel in gebruik moest zijn. Dit was mede mogelijk door de Taptic Engine; dit is een vibratiemotor die geïnstalleerd is in de Watch. De Taptic Engine creëert bij elke soort notificatie een specifieke vibratie, zo 'voelt' men van welke app de notificatie is. Interactie met de Watch mocht hoogstens 10 seconden duren; langer dan dit maakte het gebruik ervan irritant en vermoeiend. Er werd daarom gekozen voor duidelijke schermweergaves, met zo min mogelijk informatie, alleen het belangrijkste wordt getoond.  Wat kan de Watch eigenlijk? Je kunt onder andere met de Watch bellen, notificaties ontvangen, een wekker instellen, de sporttracker gebruiken, de hartslag meten, e-mails versturen en bekijken, tekeningen naar mede-Watchgebruikers sturen, en natuurlijk Siri, de spraakassistent, gebruiken.
                Met de Watch kun je natuurlijk ook bellen en dit is zeker een groot voordeel. Als je bijvoorbeeld even niet in gelegenheid bent een gesprek om op te nemen, kun je direct ophangen of een sms versturen. Een andere situatie waarbij de Watch erg handig kan zijn is, als je telefoon in een andere kamer ligt, en je wordt gebeld, dat je direct op je Watch kunt opnemen. Of je krijgt een sms-bericht binnen, en je wilt terug sms’en, dan kan dit direct op de Watch gebeuren, je kunt namelijk een spraakbericht versturen. Een bijkomend voordeel is dat men in de toekomst kan pinnen met de Watch; dit kan door middel van de NFC-Chip. Dit kan worden ingesteld met de app ‘Apple Pay’, je kunt dan contactloos betalen met je Apple Watch. Op dit moment is deze functie niet beschikbaar, maar Apple beweert dat het in het begin van het 3de kwartaal beschikbaar zal zijn in Nederland.
               Het grootste nadeel is de batterij; Apple beweert dat bij normaal gebruik de Watch voor 18 uur lang mee kan, maar in de praktijk klopt hier niks van, de consumentenbond heeft dit onderzocht en hier kwam uit dat de Watch bij normaal gebruik slechts voor 12 uur meegaat, en als je op een dag het drukker hebt, dus meer notificaties ontvangt, kan de Watch voor slechts 8 uur mee. Bij gebruik van de fitnessapps en de hartslagmeter, kan de Watch slechts voor 6 uur mee.  Een andere nadeel is dat de prijzen erg hoog liggen in vergelijking met de andere smartwatches; de goedkoopste Apple Watch kost EU 420,-. Concurrenten bieden smartwatches,die beginnen met prijzen van EU 99,-.
 
Apple heeft zeker een eerste stap gemaakt in de smartwatchwereld, maar of het product wel zo revolutionair is, is maar de vraag. Wie weet wat de toekomst zal brengen, en of Apple het product verbetert, maar dat blijft voor nu maar een onbeantwoorde vraag.
 
 
Hier enige aanbevolen taalcorrecties in rood.
 
Edit Rhiannon: nog meer taalcorrecties in blauw.
dat wel natuurlijk

Gebruikersavatar
Berichten: 7.463

Re: Beschouwing Tips?

Worden er op school aan een beschouwing enkel nog zakelijke en taalkundige eisen gesteld?
 
De jeugd is inmiddels ernstig verslaafd aan hun mobiele telefoontjes. De Apple Watch lijkt mij in dat licht weer een volgende stap in de verkeerde richting. Een wat kritischer beschouwing lijkt mij wel op zijn plaats.

Reageer