Vraagje over kruisspin.

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 72

Vraagje over kruisspin.

Ik heb sinds enige weken een kruisspin in mijn keuken en ik (en mijn vriendin ook) vinden het eigenlijk best een leuk huisdier.
Wat ik mij afvraag is eigenlijk het volgende, heeft dit dier naast prooien (frietvluigjes) ook vocht nodig? zou het goed zijn om met de plantenspuit het web te besproeien of heeft het beest genoeg aan het vocht in de fruitvliegjes? 

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: Vraagje over kruisspin.

Meestal zal een spin zijn/haar vocht verkrijgen door bijvoorbeeld douw druppels. Een paar druppels welke in de gootsteen liggen zullen voldoende voor de spin zijn.
 
Echter, een spin in de keuken houden, niet bepaald hygiënisch  en praktisch met die webben
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 72

Re: Vraagje over kruisspin.

Beest zit nog steeds in de keuken, lijkt geen vocht nodig te hebben, behalve wat zij, (ik vermoed dat het een vrouwtje is) binnenkrijgt met de prooien.
 
Ik denk dat de vraag  beantwoord is, ook grappig is het dat het beest nu sinds begin december in de buurt van de plafondlamp hangt en geen web maakt, misschien een soort winterrust terwijl de keuken toch best warm is?
 
Dit forum gaat volgens mij niet over hygiëne, of over de practische kant van wilde dieren in huis, toch wil ik er even kort op ingaan.
 
Ik vind een kruisspin in de keuken best hygiënisch, en fruitvliegjes hinderlijk, onze Sebastiaan is weer dol op fruitvliegjes. Zo hang ik achter het web soms zo'n geel vaatdoekje doordrenkt met appelsap met een beetje bakkersgist, fruitvliegjes zijn zo verschrikkelijk dol op die lucht dat ze massaal in de kaken van de spin terecht komen.
 
Wat betreft de praktische kant van de zaak, in het midden van de keuken staat een zuil, en tegen die zuil aan had ze 1 web, dat zo nu en dan opgeruimd en vervangen wordt, dus dat valt reuze mee, dat spinrag dat je binnenshuis kunt hebben hangen is van een hele andere soort spinnen.

Berichten: 72

Re: Vraagje over kruisspin.

Nu schrijven we 12 januari, en de spin heeft weer een web gemaakt!! Wel op een minder handige plaats vdan voorheen, Nog steeds vlak bij het plafond, maar met een draad naar de bovenkant van de koelkast, maar ik kan er wel omheen werken. Echter, het weven vvan dit web tootnt voor mij aan dat het beest werkelijk wonderbaarlijk lang zonder water en prooidieren kan. Dit vind ik een wonder an sich, Ik vind het nu ook best jammer dat er helemaal geen fruitvliegjes of andere insecten meer in mijn keuken heb.

Reageer