Koeling

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 3

Koeling

Hi,
 
Ik ben bezig met een project over een schroefwarmtewisselaar die een product moet koelen(100-->40graden) . Nu vraag ik me af hoe zo een koelmantel er precies uitziet. Het is een watergekoeld systeem. Weet iemand hoe de opbouw van zo'n watermantel is? Zitten er verschillende gebieden in, of bestaat het uit pijpenof iets dergelijks?

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 2.386

Re: Koeling

Een schroefwarmtewisselaar kan gekoeld (of verwarmd) worden met een medium dat stroomt door de holle as en holle schroefbladen, en/of door een dubbele wand (mantel) van het apparaat stroomt. Zie bijvoorbeeld deze tekening met een doorsnede van het apparaat:
 
Afbeelding
 
 
Het donkerblauw is dan jouw koelwater. Er zitten geen pijpen in.
 
Hoe het precies bij jouw schroefwarmtewisselaar gebeurt hangt af van de fabrikant.
 
Normaliter zitten er geen verschillende gebieden in, maar indien gewenst kan men de fabrikant een speciaal ontwerp laten maken met verschillende dubbelewandstukken voor meerdere koelmedia (of verwarmingsmedia). In jouw geval is dat niet zinvol, dus nodig.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: Koeling

Wel is het standaard dat het medium en het product elkaar in tegenstroom kruisen. De inlaat van het koelmedium zal dus aan uitlaat kant van het product zitten.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 3

Re: Koeling

Nog even een vraag over de transportschroef. Ik zie dat deze vaak in een hoek wordt opgesteld, circa 15 graden. Heeft iemand een verklaring waarom men dat doet? Is er dan betere productvermenging of iets dergelijks?

Reageer