[biologie] antilichamen

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 5

antilichamen

Hallo , 
 
-iemand die weet waarom antilichamen zo duur zijn ? 
-Als je aan een antilichaam een fluorescerende kleurstof hangt ( om die dan later te visualiseren onder een microscoop) waarom is het dan belangrijk om tijdens het invoegen van je antilichaam (met kleurstof) aan de cellen dat je in het donker werkt ? 
- kan je ook antilichamen gaan zichtbaar maken dmv fluorescentie in levende organismen ? 
 

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: antilichamen

Afhankelijk van het antilichaam kunnen ze inderdaad duur zijn, er zijn er genoeg die relatief goedkoop zijn. In het algemeen heeft dit allemaal met de productie schaal te maken. Er is gewoon niet ontzettend veel vraag naar elk individueel antilichaam.
 
In het donker werken is veelal niet meer nodig. De huidige generatie geconjugeerde antilichamen maken veelal gebruik van Cy of Alexa. Ze zijn beiden erg stabiel, ook als je in het licht ermee werkt. Oorspronkelijk waren de fluorescerende stoffen veel meer licht gevoelig.
 
Het is mogelijk om in-vivo cellen te visualiseren door middel van antilichamen. http://www.nature.com/articles/srep10169. Dit is echter nogal lastig, vaak zijn er betere manieren beschikbaar bijvoorbeeld door middel van de generatie van knock-in of transgene dieren.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer