[scheikunde] Eiwit denatureren met een Base
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 1
Eiwit denatureren met een Base
Ik moet een eiwit denatureren met een sterke base. Hiervoor moet NaOH worden gebruikt. Ik heb 6 oplossingen nodig met een Ph van 8 t/m 13. Dit kun je doen door een verdunningsreeks toe te passen alleen nu moet ik 1mL van deze stof toevoegen aan 4mL andere stof. Hoe zorg ik dat ik dan een Ph van bijvoorbeeld 11 krijg?
- Moderator
- Berichten: 51.244
Re: Eiwit denatureren met een Base
Opmerking moderator
Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270
- Berichten: 8.557
Re: Eiwit denatureren met een Base
Wat is de andere stof? Dit zal voor de nodige verhoudingen nogal een verschil maken.
Uitgaande van een waterige oplossing zonder bufferende werking is het eenvoudig om de nieuwe pH te bepalen.
Wat is de concentratie OH- in je oorspronkelijke oplossing?
Hoeveel OH- zit er dan in 1 mL?
Hoeveel OH- of H+ zit er in stof B?
Wat is de netto hoeveelheid OH- of H+?
Wat is de concentratie hiervan?
Bereken de de pH door middel van de formules
pOH= -log [OH-]
pH = 14- pOH
Je zal naar alle waarschijnlijkheid op een lagere waarde uitkomen. Je zal dus extra natronloog toe moeten voegen om een pH van 11 te behouden. Dit is het beste experimenteel te bepalen met een pH meter.
Uitgaande van een waterige oplossing zonder bufferende werking is het eenvoudig om de nieuwe pH te bepalen.
Wat is de concentratie OH- in je oorspronkelijke oplossing?
Hoeveel OH- zit er dan in 1 mL?
Hoeveel OH- of H+ zit er in stof B?
Wat is de netto hoeveelheid OH- of H+?
Wat is de concentratie hiervan?
Bereken de de pH door middel van de formules
pOH= -log [OH-]
pH = 14- pOH
Je zal naar alle waarschijnlijkheid op een lagere waarde uitkomen. Je zal dus extra natronloog toe moeten voegen om een pH van 11 te behouden. Dit is het beste experimenteel te bepalen met een pH meter.
"Meep meep meep." Beaker