Springen naar inhoud

Microbiologische bepaling van olie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Appeltaart123

    Appeltaart123


  • >100 berichten
  • 198 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2016 - 19:55

Hoe kan ik met behulp van Petrifilm het beste niet wateroplosbare vloeistoffen zoals olijfolie prepareren?

 

In de instructie staat beschreven dat het monster moet worden gemalen en vervolgens gemengd in een fysiologische zoutoplossing om vervolgens 1ml te pipeteren op de pertifilm plaat. Aangezien water en olie niet mengen gaat dat lastig worden voor vetachtige voedingsmiddelen. 

 

Heeft iemand hier een oplossing voor?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3507 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 december 2016 - 21:01

de olie mixen met steriele magere melk 1ml in 100ml melk, stomacheren, 1ml melk op de plaat en voilla je kan bepalen of de olie <100KVE heeft.

 

tenminste, zo deed ik dat bij Verkade.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#3

Appeltaart123

    Appeltaart123


  • >100 berichten
  • 198 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2016 - 22:04

Goed idee! Ik heb echter nog nooit van het woord 'stomacheren' gehoord, wat bedoel je daar mee?


#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3507 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 december 2016 - 23:55

je weet wel, de sterile zak waarin je verdunningsmedium + monster doet en dan in het apparaat met 2 pedalen dat de inhoud mixt.

 

Stomagger, stomacher, of hoe je het ook schrijft.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Vacatures