Scheiden
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Moderator
- Berichten: 5.234
Re: Scheiden
??
Welk zout heb je gebruikt? meestal wilt een zout niet oplossen in palmolie.
In ieder geval, kan je de olie een paar keer wassen met water en telkens het water van de olie scheiden met een scheidtrechter
Welk zout heb je gebruikt? meestal wilt een zout niet oplossen in palmolie.
In ieder geval, kan je de olie een paar keer wassen met water en telkens het water van de olie scheiden met een scheidtrechter
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 4
Re: Scheiden
Hoi archerBarry heel erg bedankt voor je reactie.
Ik heb ammoniumzout gebruikt.
Dus gewoon elke keer water erbij doen en dan scheiden.
Dan komt het zout automatisch in het water terecht ?
Ik heb ammoniumzout gebruikt.
Dus gewoon elke keer water erbij doen en dan scheiden.
Dan komt het zout automatisch in het water terecht ?
- Moderator
- Berichten: 5.234
Re: Scheiden
welk ammonium zout? chloride, sulfaat, stearaat?
In principe zal het met veel en goed schudden of nog beter met hoge snelheid roeren (denk aan boormachine met betonroerwerk snelheid) elke keer meer zout van de olie het water in gaan. Na een aantal keren wassen zal het zout uit de olie moeten zijn
In principe zal het met veel en goed schudden of nog beter met hoge snelheid roeren (denk aan boormachine met betonroerwerk snelheid) elke keer meer zout van de olie het water in gaan. Na een aantal keren wassen zal het zout uit de olie moeten zijn
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 4
Re: Scheiden
Het is chloride.
Ik denk niet dat er een betonroerwerk in zal passen omdat het in een klein potje zit hihihi.
Ik heb wel een slagroomklopper dat zou wel kunnen.
Dus gewoon water bij doen en goed roeren en dan in een scheidtrechter doen.
Voor zover begrijp ik het dan komt de zout in het water en dan laten verdampen om het zout over te houden.
Wat een werk voor zoeen simpel testje
Dank je heel erg ArcherBarry xxx
Ik denk niet dat er een betonroerwerk in zal passen omdat het in een klein potje zit hihihi.
Ik heb wel een slagroomklopper dat zou wel kunnen.
Dus gewoon water bij doen en goed roeren en dan in een scheidtrechter doen.
Voor zover begrijp ik het dan komt de zout in het water en dan laten verdampen om het zout over te houden.
Wat een werk voor zoeen simpel testje
Dank je heel erg ArcherBarry xxx
- Moderator
- Berichten: 5.234
Re: Scheiden
haha, nu de hamvraag, wat heeft salmiak te zoeken in palmolie?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 4
Re: Scheiden
Dit was gewoon een testje.
Een vriendin had me voor de gek gehouden ze zei dat het zout was.
Hoe wist je dat het salmiak was vraagt ze ?
Ze zei dat je vast een scheikunde leraar was hihihi.
Een vriendin had me voor de gek gehouden ze zei dat het zout was.
Hoe wist je dat het salmiak was vraagt ze ?
Ze zei dat je vast een scheikunde leraar was hihihi.
- Moderator
- Berichten: 5.234
Re: Scheiden
haha nee ben geen scheikunde docent.
Wel ben ik gespecialiseerd in de (bio)chemie van eten en drinken
Wel ben ik gespecialiseerd in de (bio)chemie van eten en drinken
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 1.253
Re: Scheiden
Maar...salmiak is ook een zout....
Het probleem zit hem daarin. In het dagelijks leven noemen we keukenzout zout, maar in de scheikunde noemen we veel stoffen een zout. Wel gedragen ze zich allemaal regelmatig als keukenzout. Maar daarmee is het nog geen keukenzout.
En o ja, ammoniumchloride is inderdaad de chemische naam voor salmiak. Net als natriumchloride en keukenzout namen zijn die voor dezelfde stof gebruikt worden.
En als het maar zo weinig palmolie is, waarom dan niet weg gooien en nieuwe kopen?
Wdeb
Het probleem zit hem daarin. In het dagelijks leven noemen we keukenzout zout, maar in de scheikunde noemen we veel stoffen een zout. Wel gedragen ze zich allemaal regelmatig als keukenzout. Maar daarmee is het nog geen keukenzout.
En o ja, ammoniumchloride is inderdaad de chemische naam voor salmiak. Net als natriumchloride en keukenzout namen zijn die voor dezelfde stof gebruikt worden.
En als het maar zo weinig palmolie is, waarom dan niet weg gooien en nieuwe kopen?
Wdeb
Is liefde Chemie? ...In elk geval is Chemie wel bijna liefde.