scheiden van acetylsalicylzuur en salicylzuur m.b.v hplc

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2

scheiden van acetylsalicylzuur en salicylzuur m.b.v hplc

hallo, ik moet voor een project op school een methode verzinnen om salicylzuur van acetylsalicylzuur te scheiden met behulp van een hplc.
Nu heb ik zo wat research gedaan maar ik heb echt geen idee waar ik mee beginnen moet. Ik weet dat wij op school een C18 kolom hebben. 
 
iemand een idee? alvast bedankt.

Berichten: 460

Re: scheiden van acetylsalicylzuur en salicylzuur m.b.v hplc

wat voor onderzoek heb je zelf al gedaan. De eerste hit op google geeft direct de condities. 
 
http://www.qooqle.nl/?q=salicylic+acid+vs+acetylsalicylic+acid+hplc


Berichten: 460

Re: scheiden van acetylsalicylzuur en salicylzuur m.b.v hplc

waarom zou dat een probleem zijn? Begrijp je het principe van een HPLC? Wat je wil is een methode (kolom + condities + goede detector). Met de methode beschreven wil je een goede scheiding hebben tussen je apirine en vrije zuur, dat lijkt goed te gaan. (en schijnbaar met deze methode kan je caffiene ook nog goed scheiden) Dat is wel makkelijk, aangezien het vaak een additief is aan aspirine.)
 
Uiteraard kunnen andere "vervuilingen" in je sample overlappen met je aspirine/vrije zuur piek, maar dat zal je proefondervindelijk uit moeten vinden.. Maar in de basis is de scheiding erg goed te doen.

Reageer