Springen naar inhoud

[chemie] aminozuren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

stijn1987

    stijn1987


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 januari 2006 - 22:30

Weet misschien iemand het antwoord op deze vraag?

AZ (vb glycine) hebben ondanks hun lage moleculemassa toch een hoog kookpunt. verklaar

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lala

    Lala


  • >1k berichten
  • 3149 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 januari 2006 - 18:41

bij kamertemperatuur is het zelfs een vaste stof bij mijn weten. Ik denk dat het is omdat het kristallen vormt in vaste stof.
Appareo decet nihil munditia?

#3

hzeil

    hzeil


  • >1k berichten
  • 1379 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2006 - 01:19

Gesmolten glycine is een polaire vloeistof en heeft daardoor een hoog kookpunt bij een laag molgewicht. Dat geldt ook voor het lichte water dat hoger kookt dan het apolaire benzeen met zijn zware moleculen.
Het sterk polaire water kookt ook hoger dan het zwakpolaire methanol. H.Z.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

#4

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2006 - 18:20

glycerine is bij kamertemperatuur stroperig

#5

Dalton

    Dalton


  • >250 berichten
  • 808 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2006 - 18:47

Glycerine en glycine zijn twee heel verschillende dingen.
Alle aminozuren zijn bij KT een vaste stof.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures