[chemie] aminozuren
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 16
[chemie] aminozuren
Weet misschien iemand het antwoord op deze vraag?
AZ (vb glycine) hebben ondanks hun lage moleculemassa toch een hoog kookpunt. verklaar
AZ (vb glycine) hebben ondanks hun lage moleculemassa toch een hoog kookpunt. verklaar
- Berichten: 3.151
Re: [chemie] aminozuren
bij kamertemperatuur is het zelfs een vaste stof bij mijn weten. Ik denk dat het is omdat het kristallen vormt in vaste stof.
Appareo decet nihil munditia?
-
- Berichten: 1.379
Re: [chemie] aminozuren
Gesmolten glycine is een polaire vloeistof en heeft daardoor een hoog kookpunt bij een laag molgewicht. Dat geldt ook voor het lichte water dat hoger kookt dan het apolaire benzeen met zijn zware moleculen.
Het sterk polaire water kookt ook hoger dan het zwakpolaire methanol. H.Z.
Het sterk polaire water kookt ook hoger dan het zwakpolaire methanol. H.Z.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website
- Berichten: 808
Re: [chemie] aminozuren
Glycerine en glycine zijn twee heel verschillende dingen.
Alle aminozuren zijn bij KT een vaste stof.
Alle aminozuren zijn bij KT een vaste stof.