[chemie] aminozuren

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 16

[chemie] aminozuren

Weet misschien iemand het antwoord op deze vraag?

AZ (vb glycine) hebben ondanks hun lage moleculemassa toch een hoog kookpunt. verklaar

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: [chemie] aminozuren

bij kamertemperatuur is het zelfs een vaste stof bij mijn weten. Ik denk dat het is omdat het kristallen vormt in vaste stof.
Appareo decet nihil munditia?

Berichten: 1.379

Re: [chemie] aminozuren

Gesmolten glycine is een polaire vloeistof en heeft daardoor een hoog kookpunt bij een laag molgewicht. Dat geldt ook voor het lichte water dat hoger kookt dan het apolaire benzeen met zijn zware moleculen.

Het sterk polaire water kookt ook hoger dan het zwakpolaire methanol. H.Z.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

Berichten: 2.746

Re: [chemie] aminozuren

glycerine is bij kamertemperatuur stroperig

Gebruikersavatar
Berichten: 808

Re: [chemie] aminozuren

Glycerine en glycine zijn twee heel verschillende dingen.

Alle aminozuren zijn bij KT een vaste stof.

Reageer