Springen naar inhoud

azijn-bacteriŽn-erwtje


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nora4

    nora4


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2006 - 16:49

hallo,
toen we in de klas een verzadigde oplossing maakte van azijn en er een erwtje bij deden dacht ik dat er geen bactieren op gingen komen, omdat het een lage Ph is en dat rottingsbacterien daar toch voor schuwen ?
maar nu ziet het erwtje er bruin uit.
is dat nu door bacterien ??
alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 februari 2006 - 18:51

maar nu ziet het erwtje er bruin uit.



Ijzer komt er na verloop van tijd ook bruin uit te zien, (roest), en daar hebben bacterien weinig mee te maken.

Je legt je erwtje in azijn. Azijn is een zuur. Een chemische reactie ligt voor de hand.
:roll:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 februari 2006 - 19:08

Dit heeft inderdaad niets met het rottingsproces te maken. Dit is trouwens eenvoudig te onderzoeken door een monster van je azijnzuur te nemen en dit op een a-selectief voedingsmedia te brengen. Wanneer er na incubatie kolonies ontstaan, dan weet je dat bacteriŽn wel in dit millieu kunnen leven. Dan is het alleen nog een kwestie van uitzoeken met welke bacteriŽn je te maken hebt.
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures