Necrotiserende Fasciitis

Moderator: ArcherBarry

Reageer

Necrotiserende Fasciitis

Op 30/03/2004 liet mijn echtgenote enkele kleine spataders wegspuiten. Alles goed verlopen, maar 's nachts stond haar been als in brand, braken, diaree, hevige koorts, ... 's Morgens naar de behandelende arts, die er enkele collega's bij haalde. Bleek achteraf dat daar ook Streptococcen in geslopen waren, en de verwondingen (paarsen blazen, 2de en 3rde graads brandwonden over het ganse been, huidverkleuringen, enz.) waren niet om aanzien. Ook de dokters hadden NOG NOOIT iets dergelijk gezien. Na enkele dagen sprak met van Erysipelas en Sepsis, en pas achteraf hebben we geweten dat die situatie zeer levensbedreigend was. Een andere "onpartijdige" arts sprak, bij het zien van die gruwel-foto's, onmiddellijk van "Necrotising Fascittis". Blijkt nu dat in die periode (maart/april 2004) meer van dergelijke gevallen gemeld werden. Vroeger kwamen dergelijke streptococcen enkel voor in neus en keel, maar tegenwoordig kunnen die overal op het lichaam voorkomen, en een klein wondje kan voldoende zijn om die bacterie je hele lichaam te laten aantasten. Ja, zelf met de dood tot gevolg, of amputatie van getroffen ledematen (been, arm, enz.). Momenteel zijn de wonden (gaten in het been) allemaal dicht, maar de donkerrode huidverkleuringen zullen pas na verloop van ??? al dan niet wegtrekken. Omdat we dachten dat de behandelende arts een medische fout begaan had, hebben we ook contact opgenomen met www.medischfalen.be, maar hun wetsdokter heeft ons dus bovenstaande heldere uitleg bezorgd. GEEN medische fout dus, maar ... PURE BRUTE PECH !!!

--moderator: emailadres verwijderd ---

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: Necrotiserende Fasciitis

uhm tja....das ***** :shock:

bacterien evolueren dan ook een stukje sneller dan wij dat doen, zeker als we een handje gaan helpen door constant hun omgeving aan te passen ;) Domme wij!

Er is trouwens een middel ontekt in koriander dat bacterien op een andere manier bestrijdt. Gangbare antibiotica grijpen in in de eiwitcyclus. Das redelijk snel aan te passen voor zo'n beestje. Dit middel werkt in op het celmembraan. Aangezien dat niet zo snel aan te passen is (vetzuurtjes blijven vetzuurtjes, idem alle andere lipiden) heeft men er hoge verwachtingen van. Volgens mij las ik het in de KIJK van Juni, maar kan ook iets anders zijn.
Appareo decet nihil munditia?

Re: Necrotiserende Fasciitis

beste,

het gaat hier waarschijnlijk om de s. intermedius

deze leeft obligaat symbiotisch (is altijd aanwezig) op de huid en facultatief pathogeen (niet altijd ziekteverwekkend) bij alle zoogdieren

bij predisponerende factoren als huidbeschadiging en verminderde immuniteit kan deze toeslaan in een snel tempo en in het geval van uw vrouw een acute sepsis veroorzaken

meestal wordt bij een operatie profylactisch antibioticum gegeven

dit is meestal breedspectrum in een niet therapeutische dosering als uw vrouw die nodig had gehad.

echte pech dus

mvrgroet jos

Reageer