neutraliseren scherpe azijngeur
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
neutraliseren scherpe azijngeur
Azijnzuur (acetic acid) ruikt vies. Weet iemand of er een middel bestaat waarmee je de scherpe geur van azijnzuur kunt neutraliseren en zo ja, waar je dat spul kunt kopen?
Alvast bedankt
Alvast bedankt
- Berichten: 2.116
Re: neutraliseren scherpe azijngeur
Uiteraard zijn er diverse andere geurstoffen die net als azijnzuur gemakkelijk verdampen en waar de reukzintuigen gevoeliger voor zijn, maar wat en hoe wil je dit gaan gebruiken?
Als je echt wil neutraliseren kan je natuurlijk Ammonia gebruiken, maar ik denk dat het middel erger is dan de kwaal!
Als je de geur door een filter leidt kan je dit natuurlijk laten binden aan vrijwel elke base.
Dus graag iets meer achtergrond!
Als je echt wil neutraliseren kan je natuurlijk Ammonia gebruiken, maar ik denk dat het middel erger is dan de kwaal!
Als je de geur door een filter leidt kan je dit natuurlijk laten binden aan vrijwel elke base.
Dus graag iets meer achtergrond!
- Berichten: 89
Re: neutraliseren scherpe azijngeur
Gootsteenontstopper (caustic soda) Werkt goed. Je doet een flinke schep (10 a 20 pellets) in 100 ml water. Neutraliseer de azijn hiermee
werkt best hoor!
werkt best hoor!
"Er zit strontium in mijn holmium" zei de chemicus in zijn element.
-
- Berichten: 81
Re: neutraliseren scherpe azijngeur
gevolg, je hebt geen azijn meer.
VOlgens mij wou synthemesc enkel van de geur af geraken
Trouwens je kan elke base gebruiken
VOlgens mij wou synthemesc enkel van de geur af geraken
Trouwens je kan elke base gebruiken
- Berichten: 89
Re: neutraliseren scherpe azijngeur
Takolin schreef:gevolg, je hebt geen azijn meer.
VOlgens mij wou synthemesc enkel van de geur af geraken
Trouwens je kan elke base gebruiken
welke base je ook gebruikt, je krijgt altijd een kation en ethanoaat. Om azijn te behouden moet je het flink verdunnen en dan riekt het minder.
Maar da's meestal niezo de bedoeling, verdunnen.
"Er zit strontium in mijn holmium" zei de chemicus in zijn element.
-
- Berichten: 63
Re: neutraliseren scherpe azijngeur
Ik vraag me trouwens af waarom de geur geneutraliseerd moet worden.
Je kan toch gewoon een deksel op de pot doen?
Bovendien: als je het azijnzuur gebruikt voor één of ander experiment lijkt het me niet verstandig er allerlei andere
(verziekende) neutraliserende stoffen bij zitten.
Je kan toch gewoon een deksel op de pot doen?
Bovendien: als je het azijnzuur gebruikt voor één of ander experiment lijkt het me niet verstandig er allerlei andere
(verziekende) neutraliserende stoffen bij zitten.
Realiteit is een illusie die ontstaat door gebrek aan alcohol.