Springen naar inhoud

[Scheikunde] azijnzuur + kaliumpermanganaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cyclonist

    Cyclonist


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2006 - 17:47

We hebben een proef moeten doen afgelopen week,
waarbij azijnzuur niet reageerde met een aangezuurde kaliumpermanganaatoplossing.

Weet iemand misschien waarom..? :roll:
Heeft er altijd zin in!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 februari 2006 - 18:25

Wat verwachtte je dat er ging gebeuren? Waarom?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#3

Cyclonist

    Cyclonist


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2006 - 19:07

Ik verwachtte dat er niets ging gebeuren, maar ik had geen goede rede waarům niet.
Azijnzuur is misschien een te stabiel molecuul? Of vallen de koolwaterstoffen niet gemakkelijk uit elkaar? :roll:
Heeft er altijd zin in!

#4

hzeil

    hzeil


  • >1k berichten
  • 1379 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 februari 2006 - 13:43

Azijnzuur wordt niet geoxydeerd omdat er aan het molecule geen oxydeerbare groepen zitten. Maar als je diverse azijnsoorten, die je in de keuken voor de consumptie gebruikt, onderzoekt kun je mogelijk nog wel wat reducerend vermogen vaststellen. Vooral bij diverse natuur- en wijnazijnen. Dat komt door aanwezigheid van andere stoffen die wel oxydeerbare groepen aan de moleculen bezitten. H. Zeilmaker
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures