Springen naar inhoud

[vloeistoffysica]Bevriezen alcohol na opening


  • Log in om te kunnen reageren

#1

VincentWevers

    VincentWevers


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 maart 2006 - 18:14

De volgende situatie:

Een fles apfelcorn wordt in een vriezer gelegd. Enkele weken later wordt de fles geopend en wordt er een glas uitgeschonken, waarna de fles weer wordt gesloten. (de inhoud is dus vloeibaar)
Een dag later wordt de fles weer tevoorschijn gehaald en de complete inhoud is bevroren.

Wat is hier de reden voor de bevriezing? Ik kan me haast niet voorstellen dat de samenstelling van de vloeistof door het openen dusdanig is veranderd dat het stolpunt lager is komen te liggen.
Zijn er nog andere factoren waar rekening mee moet worden gehouden?

Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

chablis

    chablis


  • >250 berichten
  • 420 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2006 - 11:25

Wanneer je sterke drank in de vriezer legt, schenk je in het begin relatief meer alcohol, omdat deze component van de vloeistof het "dunst" is. Je schenkt dus een sterke borrel. De inhoud van de fles is dus minder sterk geworden en het stolpunt stijgt dus.

(tenminste, dat is mijn ervaring met korenwijn)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures