Springen naar inhoud

Kaas.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Plumbum

    Plumbum


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 11:27

Hey hey! :P

Ik heb een vraag over kaas:

Op een zuivelboerderij proeven veel mensen stukjes kaas van diverse ouderdom.. Zulke kazen gaan snel schimmelen.. Moeten ze de hele kaas weggooien of kun je de schimmel er gewoon afschaven, zonder gevaar voor de gezondheid?

Dankje! :roll:
-X-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

made in flanders

    made in flanders


  • >1k berichten
  • 1086 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 12:48

Ik zou de kaas zeker niet weggooien, sommige schimmelkazen zijn heel lekker. Maar ik denk dat als je enkel de schimmel eraf schraapt dat je de kaas weer gewoon kunt eten. het is net met aardappelen, gewoon de slechte plekker eruit snijden.
Zoekt je pc nog een doel in zijn leven?
Laat hem dan nu onmiddellijk eiwitten vouwen gezellig met 500.000 andere pc's bij folding@wetenschapsforum.nl
Our team needs you!

#3

Robjee

    Robjee


  • >100 berichten
  • 209 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 18:52

Vergeet niet dat de mycotoxinen van schimmels diep in het product door kunnen dringen. Ook als er geen schimmel meer te zien in.
Het afschaven van de oppervlakkige schimmel is dan niet afdoende!

Met uitzondering natuurlijk van de schimmelkazen.

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 maart 2006 - 19:35

Met uitzondering natuurlijk van de schimmelkazen


In schimmelkazen kunnen mycotoxinen van verkeerde (voor de mens giftige)schimmels net zo diep doordringen volgens mij.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

Robjee

    Robjee


  • >100 berichten
  • 209 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 19:48

In schimmelkazen kunnen mycotoxinen van verkeerde (voor de mens giftige)schimmels net zo diep doordringen volgens mij.

Idd.
Ik bedoelde dat de blauw- en witschimmels geen, voor de mens, schadelijke mycotoxines produceren en zelf niet giftig zijn voor de mens.
Hierdoor zijn ze voor consumptie geschikt en is afschaven dus niet nodig.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures