[Chemie]Drab in yoghurt
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 52
[Chemie]Drab in yoghurt
Hey!
Ik ben bezig met een werkstuk over yoghurt..
Enige vraag die ik nog moet beantwoorden en niet vind is:
Hoe komt de drab in yoghurt..?
Zodat het product niet meer te verkopen is.
Dankjewel!
Groetjes!
Ik ben bezig met een werkstuk over yoghurt..
Enige vraag die ik nog moet beantwoorden en niet vind is:
Hoe komt de drab in yoghurt..?
Zodat het product niet meer te verkopen is.
Dankjewel!
Groetjes!
-
- Berichten: 64
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Wat bedoel je precies met drab? En wanneer zie jij drab in yoghurt? Kijk, yoghurt kan natuurlijk ook verrotten, uitdrogen en beschimmelen, hoewel het zo zuur is door het melkzuur, als je maar lang genoeg wacht.
- Berichten: 17.659
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Ik snap A niet wat je bedoelt en B niet wat het met filosofie te maken heeft.
Drab in yoghurt heb ik nog nooit gezien eigenlijk. Tenzij je yoghurt zelf als drab ziet eigenlijk...
Drab in yoghurt heb ik nog nooit gezien eigenlijk. Tenzij je yoghurt zelf als drab ziet eigenlijk...
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -
- Jimi Hendrix -
-
- Berichten: 52
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Hey!
Ik zal het even uitleggen.. Soms kan een yoghurtproductie finaal mislukken en dan komt er een slappe 'drap' in de yoghurt..
Ik met dit dus uitzoeken en het probleem oplossen..
Sorry voor de onduidelijkheid.
Groetjes!
Ik zal het even uitleggen.. Soms kan een yoghurtproductie finaal mislukken en dan komt er een slappe 'drap' in de yoghurt..
Ik met dit dus uitzoeken en het probleem oplossen..
Sorry voor de onduidelijkheid.
Groetjes!
- Berichten: 1.623
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Je hebt soms wel van die klonten in de yoghurt... Een van de redenen, naast het feit dat yoghurt zelf zo ranzig is als wat, ik geen yoghurt eet...
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt
- Berichten: 17.659
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Nooit last van gehad, maar goed. Ik heb werkelijk geen idee, maar misschien kan een telefoontje naar bijvoorbeeld Campina uitkomst bieden?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -
- Jimi Hendrix -
-
- Berichten: 4.502
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Net als een vorige forummer constateer ik,dat dit onderwerp bij een hoofdstuk natuurkunde/chemie thuishoort en niet onder filosofie,theologie en ethiek,
maar:
Je zou eens moeten nalezen hoe yochurt wordt samengesteld,volgens mijn weten uit de een of andere melksoort (bepaald vetgehalte) met toevoeging van een plantje,dat mogelijk ook de naam heeft als het eindproduct.Er wordt mogelijk een bacterie aan toegevoegd om dat plantje te laten groeien in de melk.Temperatuur en tijdsduur van het chemische proces lijken me daar wel een rol te spelen.
Als je zg.drab gaat zien is er wrs .een ontbinding aan de gang,dus een soort rottingsproces,waarbij er ook een scheiding van de vetdeeltjes uit de melk plaats vindt zoals dat ook gebeurt bij karnemelk.
IK vermoed als je op Google het woord Yoghurt invoert,het hele verhaal tevoorschijn komt!
maar:
Je zou eens moeten nalezen hoe yochurt wordt samengesteld,volgens mijn weten uit de een of andere melksoort (bepaald vetgehalte) met toevoeging van een plantje,dat mogelijk ook de naam heeft als het eindproduct.Er wordt mogelijk een bacterie aan toegevoegd om dat plantje te laten groeien in de melk.Temperatuur en tijdsduur van het chemische proces lijken me daar wel een rol te spelen.
Als je zg.drab gaat zien is er wrs .een ontbinding aan de gang,dus een soort rottingsproces,waarbij er ook een scheiding van de vetdeeltjes uit de melk plaats vindt zoals dat ook gebeurt bij karnemelk.
IK vermoed als je op Google het woord Yoghurt invoert,het hele verhaal tevoorschijn komt!
-
- Berichten: 26
Re: [Chemie]Drab in yoghurt
Veel bacterien in yoghurt hebben om de celwand nog een "slijmlaag", kapsel of celenvelop dat geeft de yoghurt zijn slijmerige (draberige) textuur. Maar ik denk niet dat je dat bedoelt??