Springen naar inhoud

[Natuurkunde] Systeembord


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nadientje

    nadientje


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 maart 2006 - 22:22

hallo,

ik moet voor natuurkunde een opdracht oplossen... ik moet 7 lampjes in de volgende volgorde laten branden
eerst de middelste vervolgens de middelste 3 dan de middelste 5 dan allemaal en dan weer terug naar de middelste 5 middelste 3 en alleen de middelste....
ik krijg het absoluut niet voor elkaar
hopelijk kan iemand mij hiermee helpen!!!!

groetjes nadine

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marco van Woerden

    Marco van Woerden


  • >250 berichten
  • 477 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 maart 2006 - 23:10

Dit is geen moderne natuurkunde, maar een huiswerkopdracht. Toch even de volgende vragen: Wat voor systeemborden gebruiken jullie (welke poorten zitten er allemaal op?)? En mag je meerdere systeemborden gebruiken bij dit probleem?
'Moeder, is het al nacht?' vraag ik. Maar er is niemand. Ik ben alleen.

#3

nadientje

    nadientje


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 maart 2006 - 08:59

owhh sorry....
je mag zo veel systeemborden gebruiken als je wilt en ik ben nu digitaal met het systeembord bezig van www.sools.nl daarin zit alles wat wij ook op school op de systeemborden hebben zitten.....

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44893 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 maart 2006 - 09:26

En hoe moet dat aan-en uitgaan geregeld worden: door steeds op dezelfde schakelaar te drukken of zo?? Of mag dat met meerdere schakelaars? of.....
vul maar in?? :roll:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

nadientje

    nadientje


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 maart 2006 - 20:01

het is de bedoeling dat als je het aanschakelt het automatisch aanblijft staan..... dus dat je niet tussendoor nog allerlei handelingen hoeft te verrichten....

#6

Quyxz

    Quyxz


  • >100 berichten
  • 166 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 maart 2006 - 23:29

Met de pulsenteller en misschien de AD omzetter denk ik. :roll:
Op 2 oktober 2005 schreef Quyxz het volgende:
Hartstikke bedankt dat je me wilde helpen! Maar ik was ff dom en dacht niet aan Wikipedia.

#7

jaja

    jaja


  • >250 berichten
  • 259 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2006 - 14:54

kijk naar de binaire code van de teller:

0001 : middelste aan
0010 : middelste 3
0011 : middeste 5
0100 : alle 7
0101 : middelste 5
0110 : middelste 3
0111 : middelste
1000 : RESET

daarna EN ,OF en NIET- poorten gebruiken,
bijvoorbeeld 0100: 3e uitgang pulsenteller hoog EN 1e en 2e uitgang laag (NEN-poort) dan buitenste twee lampje aan.
dan verder puzzelen
Je kijkt alsof je vuur ziet branden!

#8

Antoon

    Antoon


  • >1k berichten
  • 1750 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2006 - 16:45

kijk naar de binaire code van de teller:

0001 : middelste aan
0010 : middelste 3
0011 : middeste 5
0100 : alle 7
0101 : middelste 5
0110 : middelste 3
0111 : middelste
1000 : RESET

daarna EN ,OF en NIET- poorten gebruiken,
bijvoorbeeld 0100: 3e uitgang pulsenteller hoog EN 1e en 2e uitgang laag (NEN-poort) dan buitenste twee lampje aan.
dan verder puzzelen

tot zover was ik ook, maar dan aftellen, je reset komt tevroeg





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures