Springen naar inhoud

Bier


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Plumbum

    Plumbum


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2006 - 14:15

Hey hey :roll:

Ik heb een vraag over bier.

Wat heeft de pH voor een invloed op de schuimkraag van bier?

Kan iemand mij helpen?

Damkje.. -X- :P

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Xymos

    Xymos


  • 0 - 25 berichten
  • 22 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 13:39

Vul in google in pH invloed op schuimkraag en je hebt allerlei linken waar het vinden is. Biertje erbij en voila :roll:

#3

Sjorssnors

    Sjorssnors


  • >250 berichten
  • 768 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 16:11

Of zoek op 'Humulus lupulus' (Hop), wat er veel invloed op heeft.

#4

wombat

    wombat


  • >250 berichten
  • 582 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 maart 2006 - 12:24

Hey hey  :P

Ik heb een vraag over bier.

Wat heeft de pH voor een invloed op de schuimkraag van bier?

Kan iemand mij helpen?

Damkje.. -X-  :roll:


Wat de zuurgraad op de kraag heeft weet ik niet , de kraag bestaat uit eiwitten.
deze eiwitten komen uit de hopbellen, de bloem van een hopplant. Nu is er de vrouwelijke en de mannelijke hopplant. 1 van de 2 geeft eiwit af dat je bier doet schuimen. De ander totaal niet. In sommige engelse bieren zit hop zonder eiwitten. Het lijkt dan wel een dodgeslagen biertje.
Het schuim heeft totaal geen invloed op de smaak, het had er net zogoed niet in kunnen zitten, maar iedereen wil het.

Gr,
henk
Het eerste wiel was echt niet rond

#5

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 maart 2006 - 12:40

de kraag bestaat uit eiwitten.  
deze eiwitten komen uit de hopbellen, de bloem van een hopplant.

Nee hoor, de eiwitten komen uit de mout. Hoe eiwitrijker het graan, hoe meer schuim je zou kunnen krijgen. Hop werkt wťl schuimverstevigend, in zoverre dat stoffen uit de hop complexen kunnen vormen met de in het bier opgeloste eiwitten. De schuimkraag krijgt zo kleinere, stevigere belletjes die langer intact blijven.

Een leesbaar en grotendeels kloppend verhaal staat hier:
http://www.hobbybrou...l/schuimpr.html
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#6

Gun

    Gun


  • >25 berichten
  • 41 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 maart 2006 - 12:38

Heeft iemand een idee waar ik de chemische samenstelling van het wort kan vinden?

Wort is de vloeistof die overblijft na filtratie van het beslag (gemalen mout en water)

Greetz

#7

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 maart 2006 - 13:25

suikers, eiwitten en mineralen. Welke en hoeveel suikers, eiwitten en mineralen hang helemaal af van de grondstoffen, en van de processen die tot de wort geleid hebben.

Daar is dus geen vaste samenstelling voor te geven.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

Gun

    Gun


  • >25 berichten
  • 41 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2006 - 15:31

heeft iemand info over de smaak van chloorfenolen??evt ook fenolen in het algemeen??

Deze zouden bier een "medicijnsmaak" of "apothekersmaak" geven.

#9

wombat

    wombat


  • >250 berichten
  • 582 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2006 - 20:25

de kraag bestaat uit eiwitten.  
deze eiwitten komen uit de hopbellen, de bloem van een hopplant.

Nee hoor, de eiwitten komen uit de mout. Hoe eiwitrijker het graan, hoe meer schuim je zou kunnen krijgen. Hop werkt wťl schuimverstevigend, in zoverre dat stoffen uit de hop complexen kunnen vormen met de in het bier opgeloste eiwitten. De schuimkraag krijgt zo kleinere, stevigere belletjes die langer intact blijven.

Een leesbaar en grotendeels kloppend verhaal staat hier:http://www.hobbybrou...l/schuimpr.html


Dan ben ik verkeerd voorgelicht.

Gr,
Henk
Het eerste wiel was echt niet rond





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures