Bier

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 52

Bier

Hey hey :roll:

Ik heb een vraag over bier.

Wat heeft de pH voor een invloed op de schuimkraag van bier?

Kan iemand mij helpen?

Damkje.. -X- :P

Berichten: 22

Re: Bier

Vul in google in pH invloed op schuimkraag en je hebt allerlei linken waar het vinden is. Biertje erbij en voila :roll:

Gebruikersavatar
Berichten: 790

Re: Bier

Of zoek op 'Humulus lupulus' (Hop), wat er veel invloed op heeft.

Berichten: 582

Re: Bier

Plumbum schreef:Hey hey   :P

Ik heb een vraag over bier.

Wat heeft de pH voor een invloed op de schuimkraag van bier?

Kan iemand mij helpen?

Damkje.. -X-   :roll:
Wat de zuurgraad op de kraag heeft weet ik niet , de kraag bestaat uit eiwitten.

deze eiwitten komen uit de hopbellen, de bloem van een hopplant. Nu is er de vrouwelijke en de mannelijke hopplant. 1 van de 2 geeft eiwit af dat je bier doet schuimen. De ander totaal niet. In sommige engelse bieren zit hop zonder eiwitten. Het lijkt dan wel een dodgeslagen biertje.

Het schuim heeft totaal geen invloed op de smaak, het had er net zogoed niet in kunnen zitten, maar iedereen wil het.

Gr,

henk
Het eerste wiel was echt niet rond

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.264

Re: Bier

de kraag bestaat uit eiwitten.  

deze eiwitten komen uit de hopbellen, de bloem van een hopplant.
Nee hoor, de eiwitten komen uit de mout. Hoe eiwitrijker het graan, hoe meer schuim je zou kunnen krijgen. Hop werkt wél schuimverstevigend, in zoverre dat stoffen uit de hop complexen kunnen vormen met de in het bier opgeloste eiwitten. De schuimkraag krijgt zo kleinere, stevigere belletjes die langer intact blijven.

Een leesbaar en grotendeels kloppend verhaal staat hier:

http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/schuimpr.html
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 41

Re: Bier

Heeft iemand een idee waar ik de chemische samenstelling van het wort kan vinden?

Wort is de vloeistof die overblijft na filtratie van het beslag (gemalen mout en water)

Greetz

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.264

Re: Bier

suikers, eiwitten en mineralen. Welke en hoeveel suikers, eiwitten en mineralen hang helemaal af van de grondstoffen, en van de processen die tot de wort geleid hebben.

Daar is dus geen vaste samenstelling voor te geven.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 41

Re: Bier

heeft iemand info over de smaak van chloorfenolen??evt ook fenolen in het algemeen??

Deze zouden bier een "medicijnsmaak" of "apothekersmaak" geven.

Berichten: 582

Re: Bier

Jan van de Velde schreef:
de kraag bestaat uit eiwitten.  

deze eiwitten komen uit de hopbellen, de bloem van een hopplant.
Nee hoor, de eiwitten komen uit de mout. Hoe eiwitrijker het graan, hoe meer schuim je zou kunnen krijgen. Hop werkt wél schuimverstevigend, in zoverre dat stoffen uit de hop complexen kunnen vormen met de in het bier opgeloste eiwitten. De schuimkraag krijgt zo kleinere, stevigere belletjes die langer intact blijven.

Een leesbaar en grotendeels kloppend verhaal staat hier:http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/schuimpr.html
Dan ben ik verkeerd voorgelicht.

Gr,

Henk
Het eerste wiel was echt niet rond

Reageer