Springen naar inhoud

[chemie] Benedictreagens


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Petsi

    Petsi


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2006 - 11:58

Ik had een vraagje :
Wat is de exacte werking van Benedict-reagens als indicator voor glucose? Wat is de reactie die hierbij hoort?

Merci

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8247 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 maart 2006 - 16:15

In Benedict's test, the mixture needs boiling. [88-3-(a)-(iv)]  
The Benedict's test is a test for reducing sugar (NOT for the presence of glucose). [92-3-(a)-(iv)][94-1-(a)-(i)][2000-4-(a)-(i)]  
The amount of precipitate formed in Benedict's test can be used to compare the amount of reducing sugars present.


bron

De actieve stof in benedictreagens is Cu2+
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures