Springen naar inhoud

[Matlab]Snelheidsberekening, kom er niet uit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Foxbuster

    Foxbuster


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2006 - 17:24

Hallo, ben net nieuw en gelijk een vraag
We zijn op school met aandrijving bezig en ik heb de volgende m files...

% Naam file: v_t_Initialisatie_variabelen.m
% Auteur: Rico de Vos
% Datum: 14 maart 2006
% Versie: 1.00
% Status: gereed
%
% Oude versies, apart bewaren, aangeven wat eventuele wijzigigen zijn
%
% hieronder het programma samenstellen.
%
%
disp('************ v_t_Initialisatie_variabelen.m, begin ********************');
%
clear all
close all
%
disp('**** v_t_Initialisatie_variabelen.m ****');
%
% algemene variabelen
g=9.81;
pi=3.14;
%
% Snelheidspatroon
%
aantal_stappen=1000;
t_stap=1; % voer het laatste cijfer van je studentennummer in.
v_in=[0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 14 16 18 20 20 20 20 20 20 20 20 19 18 17 16 16 16 16 16 16 16 16 17 18 22 26 30 34 34 34 34 34 34 32 31 30 30 30 30 29 27 24 21 18 15 15 15 15 15 15 15 14 13 12 10 10 10 10 9 8 7 6 5 4 4 4 4 4 4 4 3 2 1 0 0 0 0 0];
%
disp('************ v_t_Initialisatie_variabelen.m, einde ********************');
%

% Naam file: v_t_berekening_snelheidspatroon.m
% Auteur: Rico de Vos
% Datum: 15 maart 2006
% Versie: 1.00
% Status: gereed
%
% Oude versies, apart bewaren, aangeven wat eventuele wijzigigen zijn
%
disp('************ v_t_berekening_snelheidspatroon.m, begin ********************');
%
t_in(1)=0; % de eerste waarde wordt alvast gevuld om (numeriek) te kunnen differentiëren
a_in(1)=0; % idem
max_a=0;
min_a=0;
for i1=2:length(v_in),
t_in(i1)=t_in(i1-1)+t_stap;
a_in(i1)=(v_in(i1)-v_in(i1-1))/t_stap;
if a_in(i1)>max_a
max_a=a_in(i1);
i1_max_a=i1;
end
if a_in(i1)<min_a
min_a=a_in(i1);
i1_min_a=i1;
end
end
%
figure(1)
plot(t_in,v_in,'b');
xlabel('tijd [s]');
ylabel('snelheid [m/s]');
title(' snelheid als functie van de tijd ');
grid;
%
figure(2)
plot(t_in,a_in,'r');
xlabel('tijd [s]');
ylabel('versnelling [m/s2]');
title(' versnelling als functie van de tijd ');
grid;
%
disp('************ v_t_berekening_snelheidspatroon.m, einde ********************');
%

En het hoofdprogramma:

% Naam file: v_t_v100.m
% ADR01, herkansing
% Auteur: Rico de Vos
% Datum: 15 maart 2006
% Versie: 1.00
%
% Oude versies
%
% Initialisatie
%
v_t_Initialisatie_variabelen.m
%
% Uitvoering
%
v_t_berekening_snelheidspatroon.m
%

Als ik het hoofdprogramma run, runt hij niet de subprogramma's
Run ik de subprogramma's apart, dus eerst variabelen en dan berekening, krijg ik wel twee grafieken...
Ik moet zeggen, ik ben nog maar net begonnen met matlab...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 maart 2006 - 19:17

- Haal '.m' eens weg wanneer je de subroutines aanroept.

Als dat niet werkt:

- zitten de bestanden in dezelfde directory?
- Is deze directory de werkdirectory?
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures