Springen naar inhoud

[scheikunde] Polarimetrie van D-glucose


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MAYO

    MAYO


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2006 - 18:40

hallo,

Wij hebben in het labo de proef polarimetrie van D-glucose gedaan. Hiervoor moesten we 5,00g D-glucose oplossen in een Tris-HCl buffer met Ph=8,5. Waarom moeten we deze buffer toevoegen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

maxplanck

    maxplanck


  • >25 berichten
  • 33 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2006 - 20:55

Buffers worden gebruikt om de pH constant te houden...

#3

hzeil

    hzeil


  • >1k berichten
  • 1379 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 maart 2006 - 17:04

De vraag hier is of de pH van invloed is op het rotatievermogen van d-glucose. Dat zou je kunnen uitzoeken door met verschillende buffers verschillende pH waarden te kiezen. Leuk voor een experimenteel praktikum onderzoekje. Wat kun je hierbij verwachten?
Mijn antwoord: Niets, of een verminderende rotatie door isomerisatie van de d-vorm naar de l-vorm van glucose tot er uiteindelijk een racemisch mengsel ontstaan is.
Maar gebeurt dat ook werkelijk?
De tijdafhankelijke rotatie van saccharose in zwak zuur milieu is wel heel bekend. Dit komt door de dissociatie tot glucose en fructose en staat bekend als de ïnversie van rietsuiker. Dit mengsel kennen we als ïnvertsuiker en dat vinden we in echte honing. Deze inversie is waarschijnlijk pH afhankelijk. H.Zeilmaker.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures