Springen naar inhoud

Bacterien die invloed hebben op zuivelproducten.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Plumbum

    Plumbum


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2006 - 12:10

Hey hey! :roll:

Ik heb een klein probleempje, zuivelproducten zoals kaas yoghurt en bier kunnen bederven door bacteriŽn, daarover vind ik genoeg van op jullie forum!

Mijn probleem is nu: Ik moet weten welke bacteriŽn het pruductie proces van die zuivelproducten kunnen verstoren/bederven. Dus de bacteriŽn die invloed hebben op de prducten onder het maken en niet erna.

Kan iemand mij helpen?

Dankje! :P

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8252 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 april 2006 - 12:17

Bier een zuiverproduct? Volgens mij maak je hier nu een foutje.

Kijk ook even hier.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Plumbum

    Plumbum


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2006 - 13:45

Sorry klopt ja.. Vergissing.. Hoeveel bacteiren zijn er eigenlijk die het bereidingsproces kunnen verstoren?

Dankje!

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8252 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 april 2006 - 14:28

Alle bacteriŽn kunnen het bereidingsproces (welk bereidingsproces bedoel je?) beÔnvloeden zolang de concentratie van deze bacteriŽn maar hoog genoeg is.
"Meep meep meep." Beaker

#5

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 april 2006 - 14:23

Sorry klopt ja.. Vergissing.. Hoeveel bacteiren zijn er eigenlijk die het bereidingsproces kunnen verstoren?

Dankje!


Die vraag is veel te onduidelijk om een goed antwoord te geven. Inderdaad kunnen practisch alle bacterien, schimmels en gisten invloed uitoefenen op het productie proces. Ook het product is anders, als je karnemelk wilt maken heb je andere producteigenschappen als ouwe kaas.
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures