Springen naar inhoud

TV gaat telkens vanzelf aan??


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Xarabass

    Xarabass


  • >25 berichten
  • 50 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2006 - 16:12

Mijn TV gaat heel vaak uit zijn eigen aan, ik vroeg me af waardoor dit kan komen?
De afstandsbediening die ik bij de Daewoo TV heb is een r-40A01...

Wat ik ook nog dacht was dat het misschien door mijn laptop komt (infraroodpoort??)

Iemand een idee??

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jeroentje

    jeroentje


  • >250 berichten
  • 352 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2006 - 16:20

Gebeurt dit ook als de tv echt uitstaat?

Misschien heeft iemand bij jou in de buurt zo'n zelfde tv?
In de onwetendheid kan men volmaakt gelukkig zijn.
Ward Ruyslinck

#3

Xarabass

    Xarabass


  • >25 berichten
  • 50 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2006 - 16:50

Tv staat op standby...

Denk niet dat iemand anders in de buurt zo'n TV heeft, woon half vrijstaand en zit op een zolder..

#4

Veertje

    Veertje


  • >5k berichten
  • 6713 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 mei 2006 - 16:54

Haal eens een dag de batterijen uit je afstandsbediening en kijk of het dan nog steeds gebeurt.
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde

#5

*_gast_zeeman_*

  • Gast

Geplaatst op 25 mei 2006 - 18:28

Er blijft een contakt op de afstandbediening plakken.Als de tv steeds op de zelfde post springt,weet je meteen waar de fout zit.Als contakt van knop 6 blijft hangen, gaat ie zeker niet starten op 7 of 8.Voor een prikje koop je zo'n universele afstandbediening.

#6

Elke

    Elke


  • >250 berichten
  • 402 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2006 - 09:38

Tv staat op standby...

Denk niet dat iemand anders in de buurt zo'n TV heeft, woon half vrijstaand en zit op een zolder..


Half vrijstaand, is dat niet gewoon 2-onder-1-kap?! :roll:
Destiny is but a word created by man to accept reality

#7

ArjenvS

    ArjenvS


  • >250 berichten
  • 341 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 26 mei 2006 - 10:15

Dit is gewoon een fluctuatie in de stroomkring.

Het werkt zo:
Door je huis lopen allerlei draden waar spanning op staat. Je onderbreekt de spanning door je lichtknopjes aan of uit te doen en je sluit er apparaten op aan door stekkers in de stopcontacten te stoppen waar ook weer knopjes op zitten.
Een apparaat slaat aan als er een hoog signaal vrijkomt ( 1 ) en slaat af als er een laag signaal vrij komt ( 0 ).
Normaal gesproken staat er een spanning x op de stroomkring. Wanneer je koelkast bijvoorbeeld opeens stroom vraagt staat er een spaaning x-k(oelkast) op je stroomkring. Dit wordt "gelezen" als een laag signaal ( 0 ). Wanneer de stroomkring weer stabiliseert is het hoger dan de eerdere stroomsterkte x-k en daarom wordt x dan "gelezen" als hoog. Hierdoor slaat je tv aan. Wanneer je de knop echt indrukt om hem uit te zetten kan je dit dus voorkomen. Het gebeurt namelijk eigenlijk alleen bij apparaten die "standby" staan.

Arjen
It is a miracle that curiosity survives formal education.
~Albert Einstein

#8

*_gast_zeeman_*

  • Gast

Geplaatst op 26 mei 2006 - 10:32

Beste arjvs,je zoekt het véél te ver.Ik spreek met ondervinding want ik had het ook voor.Met een nieuwe afstandbediening was de zaak opgelost.

#9

ArjenvS

    ArjenvS


  • >250 berichten
  • 341 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 26 mei 2006 - 10:47

Okee; dan heb ik het mis. Dit is iig. een situatie geweest die ik zelf heb meegemaakt.
It is a miracle that curiosity survives formal education.
~Albert Einstein





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures