Springen naar inhoud

Vitamine C


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bella boares

    bella boares


  • >100 berichten
  • 199 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2006 - 13:36

Hoihoi,

Ik heb de zoekfunctie gebruikt op 'Vitamine C', maar daar kwam niet uit wat ik me afvroeg...

Namelijk:
Is er verschil tussen natuurlijke vitamine C en synthetisch bereide?
Scheikundig gezien of in de uiteindelijke werking?


Ik weet wel dat er toepassingen zijn die specifiek om sybthetisch bereide vitC vragen (ascorbinezuur), ik geloof dat dat iets te maken heeft met de bioflavonoiden die in de natuurlijke variant voorkomen, maar helemaal zeker weet ik dit niet...

Weet iemand er het fijne van?
Bij voorbaat dank,

nienke

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 mei 2006 - 13:53

Geplaatste afbeelding

vitamine C is vitamine C, er zit geen verschil tussen natuurlijke vitamine C en gesynthetiseerde vitamice C. Als je natuurlijke vitamine C wilt gaan zuiveren kan je natuurlijk meer verontreinigingen overhouden. Er zit echter absoluut geen verschil tussen de natuurlijke en de gesynthetiseerde variant.
"Meep meep meep." Beaker

#3

bella boares

    bella boares


  • >100 berichten
  • 199 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2006 - 14:27

nog niet helemaal duidelijk, bij nader inzien...

bedoel je met 'verontreinigingen' dan bijvoorbeeld die bioflavonoiden?

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 mei 2006 - 15:46

Deze verontreinigingen kunnen vanalles zijn. Deze bioflavonoiden kunnen hier ook vast wel in zitten.
"Meep meep meep." Beaker

#5

eureka126

    eureka126


  • >25 berichten
  • 81 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2006 - 18:57

Hoihoi,

Ik heb de zoekfunctie gebruikt op 'Vitamine C', maar daar kwam niet uit wat ik me afvroeg...

Namelijk:
Is er verschil tussen natuurlijke vitamine C en synthetisch bereide?
Scheikundig gezien of in de uiteindelijke werking?


Ik weet wel dat er toepassingen zijn die specifiek om sybthetisch bereide vitC vragen (ascorbinezuur), ik geloof dat dat iets te maken heeft met de bioflavonoiden die in de natuurlijke variant voorkomen, maar helemaal zeker weet ik dit niet...

Weet iemand er het fijne van?
Bij voorbaat dank,

nienke


Het enige verschil tussen de synthetische variant en de natuurlijke variant zou chiraliteit kunnen zijn. Voor sommige verbindingen is dit van wezenlijk belang, en kunnen voor de synthetische varianten voor schadelijke bijwerkingen zorgen. voor vitamine C weet ik het eerlijk gezegd niet.

#6

bella boares

    bella boares


  • >100 berichten
  • 199 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 mei 2006 - 11:00

Consider me stupid... ;-)
Wat is chiraliteit?

#7

eureka126

    eureka126


  • >25 berichten
  • 81 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 mei 2006 - 12:25

Consider me stupid... ;-)
Wat is chiraliteit?


Spiegelbeeld. Biologische stoffen zijn 3D-achtige structuren. Ook al is de chemische formule 100% identiek, er kan dan nog een verschil zijn in de uiteindelijk stof, namelijk ze kunnen spiegelbeeldig van elkaar zijn. Dit kan ook tot verschillen in karakteristieken leiden. Als ik het plaatje van de molecuulstructuur hierboven bekijk, dan lijkt het me dat chiraliteit wel degelijk kan voorkomen bij Vitamine C. Chiraliteit van moleculen is echter meer een organisch chemisch onderwerp dan een biologisch onderwerp. Dus ik vermoed dat men je in het chemie forum meer kan vertellen over chiraliteit.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures