Springen naar inhoud

water en gekookt water


  • Log in om te kunnen reageren

#1

youy

    youy


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2006 - 19:52

is het waar dat gekookt water minder mineralen bevatten dan niet gekookt water?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Archeopteryx

    Archeopteryx


  • >250 berichten
  • 590 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2006 - 20:05

Dat lijkt me niet, koken doet immers niets met de mineralen die in het water zitten. Mogelijk zitten er zelfs relatief iets meer mineralen in omdat er met het koken water verdampt en de hoeveelheid mineralen hetzelfde blijft.

#3

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 mei 2006 - 21:00

Op een standaard-manier gekookt standaard-water bevat wel minder mineralen dan ongekookt. Met de nadruk op standaard. Standaard kraantjeswater bevat een aantal slecht oplosbare mineralen, die makkelijk neerslaan bij verhitting. Vandaar al die reclames voor calgon e.d. Want die mineralen slaan neer op de warmste plaatsen (verhittingselementen e.d.). De zg kalkaanslag. :roll:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 mei 2006 - 21:32

Als een zout wel in kraanwater zit, terwijl het slecht oplost dan zou koken hier weinig aan moeten veranderen. Verhitten van een oplossing verhoogt de oplosbaarheid zelfs.
"Meep meep meep." Beaker

#5

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 27 mei 2006 - 12:38

http://scholieren.sa...n/show/5240090/

Deze problemen ontstaan door dat de volgende reactie plaats vindt bij het verwarmen van het harde water:

2HCO- (aq) + Ca2+=>CaCO3(s) + H2O(l) + CO2(g)

dus voor bicarbonaten heb je het probleem in elk geval wel.

En aangezien calcium-en magnesiumzouten in "gewoon" water de hoofdmoot van de mineralen vormen..........
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures