Springen naar inhoud

[Scheikunde]Eiwitten aantonen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Timmeh

    Timmeh


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 mei 2006 - 22:01

Welke zuur moet ik gebruiken om eiwit in melk aan te tonen?

bvd

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 mei 2006 - 22:33

Kan je eiwitten niet opsporen met albunix sticks? Of ben je echt op zoek naar een zuur? Dan kan ik je niet helpen :roll:

#3

Lala

    Lala


  • >1k berichten
  • 3149 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 mei 2006 - 23:24

HCl
Appareo decet nihil munditia?

#4

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 31 mei 2006 - 10:24

HCl

Kleine toelichting: in een stevig zuur milieu denatureren eiwitten over het algemeen. Je zult een klont eiwitten uit je melk kunnen vissen..
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#5

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8252 berichten
  • VIP

Geplaatst op 31 mei 2006 - 12:42

Elk zuur is bruikbaar. Het gaat er puur om zodat je de eiwitten denatureerd. Het is trouwens wel aan te raden om dit nog wel te centrifugeren.
"Meep meep meep." Beaker

#6

RickH

    RickH


  • 0 - 25 berichten
  • 20 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 juni 2006 - 12:38

Je kunt ook elektroforese toepassen..

Of: een of ander gedoe met de spectrofotometer..

#7

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8252 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 juni 2006 - 13:18

Je kunt ook elektroforese toepassen..

Of: een of ander gedoe met de spectrofotometer..


om een fotospectrometrische eiwitanalyse uit te voeren moet je een heldere oplossing hebben. Met melk is dit dus niet het geval. Je kan dan beter eerst je eiwit monster zuiveren en dan doormeten.

Electroforese is zeker niet een ideale methode om eiwitten aan te tonen. Het neemt onnodig veel tijd in beslag.

Je kan veel beter eerst een HIC kolom gebruiken of een andere zuiveringsmethode en dan een fotospectrometrische eiwitanalyse uit voeren. Hiermee bepaal je een kwantitatieve hoeveelheid. Met electroforese voer je een kwalitatieve bepaling uit.

Als je het je puur gaat om het aantonen van eiwitten dan is biureetreagens nog altijd vele malen makkelijker. (tips voor zoektermen: lowry, biureet, BCA assay, Bradford assay, Edelhoch method)
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures