[Wiskunde]Oppervlaktes berekenen

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 112

[Wiskunde]Oppervlaktes berekenen

Ik heb voor wiskunde een opdracht en ik kom er niet uit, ik heb de uitwerkingen wel maar dan begrijp ik er nog niks van. Zou iemand het misschien kunnen uitleggen. (ik begrijp a en b niet (a nog minder dan b))

http://www.da3.nl/troep/wisk.jpg

http://www.da3.nl/troep/uitwerking.jpg

Gebruikersavatar
Berichten: 5.679

Re: [Wiskunde]Oppervlaktes berekenen

Eerst wordt de oppervlakte van de sector ("taartpunt") berekend waar dat rode gebied in ligt, daarna wordt de oppervlakte van de driehoek onderin die sector eraf gehaald, waardoor je precies het rode gebied overhoudt. Welke stap begrijp je niet?
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

Berichten: 112

Re: [Wiskunde]Oppervlaktes berekenen

hehe het is zo makkelijk he je moet het alleen even zien, noujah a is nu easy bedankt daarvoor:) zou je B ook nog even kunnen toelichten, alvast bedankt he

Gebruikersavatar
Berichten: 4.161

Re: [Wiskunde]Oppervlaktes berekenen

Bij B: De oppervlakte van de hele cirkel is PI * r^2. Daar zal een waarde uitkomen. Je weet dat het oppervlak van de taartpunt 10 is. Dus dat is een bepaald deel van die totale oppervlakte, dan is dat ook dat deel van de 360 totale graden. (totale opp is: 201.06, opp van taartpunt is 10 dus dat is één twintigste deel en wat rest, dus het aantal graden zal dan iets minder dan 18 graden zijn. )
De tekst in het hierboven geschreven stukje kan fouten bevatten in: argumentatie, grammatica, spelling, stijl, biologische of scheikundige of natuurkundige of wiskundige feiten kennis. Hiervoor bied StrangeQuark bij voorbaat zijn excuses aan.

Reageer