Springen naar inhoud

Vraagstuk: reductiereactie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

JudokaNL

    JudokaNL


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2004 - 18:23

kan iemand me hier mee helpen?
(of alleen een tip geven of de som met uitleg)

tartaarzuur (engels: tartaric acid) heeft twee zure H-atomen. Het zuur is vaak in wijnen aanwezig en slaat neer als de wijn veroudert. Een oplossing die een onbekende hoeveelheid van het zuur bevat wordt getitreerd met natriumhydroxide. Er is 22.62 mL 0.2000 M NaOH nodig om 40.00 mL tartaarzuur te titreren. Schrijf de netto titratie-reactie uit en bepaal de concentratie tartaarzuur in mol/l en in g/mL

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Victor

    Victor


  • >250 berichten
  • 311 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2004 - 19:28

(volume*concentratie)van 't zuur * voorgetal van de base = (volume*concentratie)van de base * voorgetal van het zuur

V.c.fb=V.c.fz

tartaarzuur +2NaOH -->blabla +2H2O

40,00ml* concentratie tartaarzuur*2=22,62ml*0,2000M

De eenheid is hier mol/l

Deel dit getal door 1000 om het in mol/ml te krijgen.
Vermenigvuldig dit getal met de molmassa van tartaarzuur om het in g/ml te krijgen.

groets!
Only an optimist can see the nature of suffering

#3

JudokaNL

    JudokaNL


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2004 - 21:07

bedankt voor je (snel) antwoord





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures