Springen naar inhoud

En internetverbinding voor 2 pc's?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Rov

    Rov


  • >1k berichten
  • 2242 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:47

Beste internet frea... euh specialisten, een klein vraagje.
Ik heb zopas een nieuwe pc en natuurlijk wil ik daar ook mijn geliefkoosde forum daarop bezoeken dus besloot ik om mijn internet verbinding (telenet, voor de Belgen) te installeren op mijn nieuwe pc. Helaas. Het lukt me maar niet, ik bots op allerlei problemen zoals IP-adres, als ik netjes via het configuratiescherm probeer het internet in te stellen wil het lukken omdat er iets fout zit, etc, etc.

Zijn er misschien mensen die de oplossing kennen, of is het gewoon niet mogelijk om de internetkabel van de "gezinspc" over te steken naar mijn pc om zo met beiden te internetten gewoon door telkens de kabel om te steken naar de pc waarmee ik op het net wil?

Hopend op een antwoord... :roll:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:50

emm, wat wij doen is een simpel internet kabeltje in het modem pleuren en voila: daar is internet.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#3

Erik__

    Erik__


  • >25 berichten
  • 49 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:51

Zijn er misschien mensen die de oplossing kennen, of is het gewoon niet mogelijk om de internetkabel van de "gezinspc" over te steken naar mijn pc om zo met beiden te internetten gewoon door telkens de kabel om te steken naar de pc waarmee ik op het net wil?

Dit is wel mogelijk. Verder heb ik er geen verstand van. :wink:

#4

Rov

    Rov


  • >1k berichten
  • 2242 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:52

emm, wat wij doen is een simpel internet kabeltje in het modem pleuren en voila: daar is internet.

Dat principe ken ik :wink:. Het kabeltje blijft mooi in de moden, ik haal hem alleen uit de pc en plug hem in mijn nieuwe pc. (Pc en modem zijn apart. De modem hangt in de kelder terwijl de pc helemaal niet in de kelder is.)

#5

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:56

http://nl.wikipedia.org/wiki/Router
8)

hier hangen 3 pc's aan n zo'n router, en alledrie hangen ze gelijktijdig aan n en dezelfde internetverbinding. Surfend en wel.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#6

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8247 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:56

Je modem aansluiten op een (draadloze) router. En presto internet op meerder PC's is mogelijk.
"Meep meep meep." Beaker

#7

Rogier

    Rogier


  • >5k berichten
  • 5679 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 juni 2006 - 20:58

Ik neem aan dat je een vaste verbinding hebt? (kabel of adsl o.i.d.)
Loopt er gewoon een standaard netwerk kabel (utp) van je computer naar je modem? In dat geval is een cable/adsl routertje het makkelijkst. Zo'n ding koop je voor een paar tientjes, en dan kun je een heel netwerk van n internet verbinding gebruik laten maken. Meestal komen ze met 4 of 8 poorten, dus dan kun je er zo 4 of 8 PC's (of laptops, of xboxen, of wat dan ook) op aansluiten. Nog veiliger ook want zo'n ding functioneert meteen als een soort firewall. En handig als je een netwerkje wilt aanleggen, want het is meteen een soort switch of hub.

[edit] oh, zie ook de 2 antwoorden voor mij :roll:
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

#8

Rov

    Rov


  • >1k berichten
  • 2242 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 21:01

Maar dat wil ik helemaal niet :wink:. Ik wil op internet kunnen met deze (de "oude") pc en als ik het kabeltje uit deze pc haal en in mijn nieuwe steek dat ik dan met mijn nieuwe pc op internet kan. Ik hoef helemaal geen router.
Jullie bevestigen trouwens dat ik met n verbinding gemakkelijk 2 pc's (apart) kan laten internetten. Dat is al mijn eerste antwoord. Nu vraag ik me nog af hoe ik het internet aan het werken krijg op mijn nieuwe pc die de modem helemaal niet wil herkennen. :roll:

#9

Rogier

    Rogier


  • >5k berichten
  • 5679 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 juni 2006 - 21:22

Maar dat wil ik helemaal niet :wink:. Ik wil op internet kunnen met deze (de "oude") pc en als ik het kabeltje uit deze pc haal en in mijn nieuwe steek dat ik dan met mijn nieuwe pc op internet kan. Ik hoef helemaal geen router.

Jamaar met een router kun je met beide pc's tegelijk op internet. Dus dan heb je precies wat je wel, behalve dat je dan niet eerst een kabeltje hoeft te wisselen :P

Jullie bevestigen trouwens dat ik met n verbinding gemakkelijk 2 pc's (apart) kan laten internetten. Dat is al mijn eerste antwoord. Nu vraag ik me nog af hoe ik het internet aan het werken krijg op mijn nieuwe pc die de modem helemaal niet wil herkennen. :D

Als je tweede pc goed staat ingesteld en het werkt niet, zou het nog kunnen dat die kabelmodem maar n mac adres accepteert. In dat geval helpt een router trouwens ook :roll:
Maar waarschijnlijk ligt het aan de instellingen van die tweede pc.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

#10

Rov

    Rov


  • >1k berichten
  • 2242 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 21:27

Ik heb niet veel zin om een router te kopen en hem na september nooit meer te gebruiken. Deze pc heb ik gekocht voor n het middelbaar :wink:.

Ik ben van plan om morgen eens naar mijn provider (telenet) te bellen en wat info te vragen als die niets nuttigs te vertellen hebben (wat ze overigens nooit hebben) zal ik eens zien of ik wat screenshots van de plekken waar het misloopt kan plaatsen. (Pfff, moet ik speciaal een dvd'tje branden voor screenshots, mijn cd's zijn op en mijn nieuwe pc heeft geen diskette drive...)

#11

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 juni 2006 - 21:46

Ik weet niet meer precies hoe en wat (gelukkig te lang geleden dat ik een nieuwe computer moest installeren) maar ik denk dat je een installatie cd-rom van je ADSL provider hebt, en een begeleidende brief met wachtwoorden, IP-adressen etc. En daarmee ging het bij mij altijd probleemloos. Als ik je berichten zo lees is het een kwestie van een PC die een modem niet herkent.

mijn nieuwe pc heeft geen diskette drive...)


USB-stickjes of MP3-spelertjes dienen hier thuis voor inter-PC datatransport. (Een thuisnetwerk hebben we niet (ondanks de router) omdat ik niet genoeg verstand van zaken heb en bang ben voor besmetting.)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#12

Franske

    Franske


  • >250 berichten
  • 337 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 22:00

Maar dat wil ik helemaal niet :wink:. Ik wil op internet kunnen met deze (de "oude") pc en als ik het kabeltje uit deze pc haal en in mijn nieuwe steek dat ik dan met mijn nieuwe pc op internet kan. Ik hoef helemaal geen router.

Jamaar met een router kun je met beide pc's tegelijk op internet. Dus dan heb je precies wat je wel, behalve dat je dan niet eerst een kabeltje hoeft te wisselen :P

Jullie bevestigen trouwens dat ik met n verbinding gemakkelijk 2 pc's (apart) kan laten internetten. Dat is al mijn eerste antwoord. Nu vraag ik me nog af hoe ik het internet aan het werken krijg op mijn nieuwe pc die de modem helemaal niet wil herkennen. :D

Als je tweede pc goed staat ingesteld en het werkt niet, zou het nog kunnen dat die kabelmodem maar n mac adres accepteert. In dat geval helpt een router trouwens ook :roll:
Maar waarschijnlijk ligt het aan de instellingen van die tweede pc.


De provider herkent het MAC adres niet van je nieuwe PC. Als je dit wilt zul je iedere keer de PC opnieuw moeten aanmelden bij de provider.
Een router is gewoon de makkelijkste oplossing. Een andere mogelijkheid is in de oude PC een netwerkkaart te installeren en dan de nieuwe PC met zijn netwerkkaart eraan hangen. Dat laatste is een lastige klus, geloof me!

Succes
"I can't stand burnt toast. I loathe bus terminals. Full of lost luggage and lost souls. Then there's unrequited love, and tyranny, and cruelty." (the 7th Doctor)

#13

Rov

    Rov


  • >1k berichten
  • 2242 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 07:48

USB-stickjes of MP3-spelertjes dienen hier thuis voor inter-PC datatransport.

Hoe gek het ook mag klinken voor iemand van mijn leeftijd: Ik heb geen mp3 speler :wink:.

Een andere mogelijkheid is in de oude PC een netwerkkaart te installeren en dan de nieuwe PC met zijn netwerkkaart eraan hangen. Dat laatste is een lastige klus, geloof me!

Beide pc's hebben een netwerk kaart maar vroeger LANde ik wel eens met wat vrienden en ik weet dat dat al voor genoeg problemen zorgde ivm IP adressen enzo.

#14

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 16:52

hier hangen 3 pc's aan n zo'n router

oeps! mijn fout, ik bedoelde in die eerste post van mij de router :roll: foutjuh :P maar dat is dus wat ik doe: kabeltje in de computer steken en het andere eind in de router die weer in de moden zit, eitje.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#15

raintjah

    raintjah


  • >250 berichten
  • 824 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2006 - 13:15

Dit is jouw situatie neem ik aan:
Geplaatste afbeelding

Wat heb je nodig:
- En PC met twee netwerkkaarten (tenzij je via USB verbinding maakt)
- En PC met n netwerkkaart
- Een crossover-kabel
- Windows 98/2000/XP op beide PC's (liefst dezelfde)

Op die met twee netwerkkaarten sluit je je internetverbinding aan.

Nu ga je als volgt tewerk:

Internet-verbinding delen gebruiken
Als u Internet-verbinding delen wilt gebruiken om uw internetverbinding te delen, moet op de hostcomputer n netwerkadapter geconfigureerd voor verbinding met het interne netwerk en n netwerkadapter of modem geconfigureerd voor verbinding met internet aanwezig zijn.

Op de hostcomputer
Ga als volgt te werk om de internetverbinding te delen op de hostcomputer:
1. Meld u als Beheerder of Eigenaar aan op de hostcomputer.
2. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.
3. Klik in het Configuratiescherm op Netwerk- en Internet-verbindingen onder Kies een categorie.
4. Klik onder of kies een pictogram op Netwerkverbindingen.
5. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die u gebruikt voor internet. Als u bijvoorbeeld een modem gebruikt om verbinding te maken met internet, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste verbinding onder Inbelverbinding.
6. Klik op Eigenschappen in het snelmenu.
7. Klik op de tab Geavanceerd.
8. Schakel in de sectie Internet-verbinding delen het selectievakje Andere netwerkgebruikers mogen via de Internet-verbinding van deze computer verbinding maken in.
9. Als u een inbelverbinding met internet deelt met andere gebruikers, schakelt u het selectievakje Een inbelverbinding maken als een computer in het netwerk verbinding met het Internet probeert te maken in om aan te geven dat de computer automatisch verbinding met internet moet maken.
10. Klik op OK. Het volgende bericht wordt weergegeven:
Als Internet-verbinding delen is ingeschakeld, wordt deze LAN-adapter ingesteld op het gebruik van IP-
adres 192.168.0.1. De computer kan hierdoor mogelijk geen verbinding meer maken met andere computers in
het netwerk. Als deze andere computers beschikken over statische IP-adressen, moet u de computers
zodanig instellen dat deze hun IP-adressen automatisch verkrijgen. Weet u zeker dat u Internet-verbinding delen wilt inschakelen?
11. Klik op Ja.


De verbinding met internet wordt gedeeld met andere computers in het LAN (Local Area Network). De netwerkadapter die verbonden is met het LAN, is geconfigureerd met het statisch IP-adres 192.168.0.1 en het subnetmasker 255.255.255.0.


Met vriendelijke groeten,
Stijn
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures