Springen naar inhoud

CategorieŽn bier


  • Log in om te kunnen reageren

#1

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 juli 2006 - 11:13

Wat ik mij als fervent bierdrinker wel eens afvraag is waar de categorie indeling van bier vandaan komt en wat de eisen zijn. De bekende pilsners zijn allemaal Cat.1 maar je hebt ook de goedkope meuk die dan Cat.2 zijn. Daarnaast heb je nog de Cat.S bieren en misschien nog wel meer...
Ik neem aan dat er wel bierkenners aanwezig zijn die deze vragen kunnen beantwoorden?
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 juli 2006 - 11:18

ach ik heb het al...

Waar in deze verordening de categorieŽn S, I, II en III worden vermeld, dienen daaronder te worden verstaan de rubrieken van het extractgehalte van de stamwort, uitgedrukt in Gew. procent, als hieronder aangegeven:
Verwijzingskenmerk van de categorie Extractgehalte van de stamwort van
S 15,5 of hoger
I 11 tot 15,5
II 7 tot 11
III 1 tot 7

Van http://www.cbk.nl/lm.../pdf584_pdf.pdf

Oftewel hoe meer suiker er in je stamwort zit hoe lager de categorie en hoe meer alcohol je kunt krijgen in je bier...
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures