Springen naar inhoud

Uien bruinverkleurd


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 22 oktober 2004 - 14:30

Na het snijden van uien verkleuren deze na een tijd bruin.

Kan iemand mij uitleggen waarom uien bruinverkleuren. En welk proces/stoffen hiervoor verantwoordelijk zijn?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bio

    Bio


  • >100 berichten
  • 159 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 oktober 2004 - 14:37

Daar is zuurstof verantwoordelijk voor. Het is gewoon oxydatie.

#3


  • Gast

Geplaatst op 22 oktober 2004 - 14:37

Daar is zuurstof verantwoordelijk voor. Het is gewoon oxydatie.


Daar kan ik inkomen maar wat oxideerd er dan

#4

Bio

    Bio


  • >100 berichten
  • 159 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 oktober 2004 - 14:51

Eh, eigenlijk kan er vanalles oxideren. Als het maar gevoelig is voor lucht... maar details weet ik daar niet van...

#5

tobo

    tobo


  • >100 berichten
  • 150 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 oktober 2004 - 21:11

Dat een appel of witlof na snijden bruinkleurt is me bekend (drup azijn voorkomt dat) maar dat een ui bruinkleurt is me onbekend. Gesneden ui blijft dagenlang blank in de koelkast in een plastic zakje of afgesloten potje (blootgesteld aan zuurstof!). Bedoel je de buitenste rok die bruin- of paarsverkleurt na droging?

Gr. Tobo





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures