Uien bruinverkleurd

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

Uien bruinverkleurd

Na het snijden van uien verkleuren deze na een tijd bruin.

Kan iemand mij uitleggen waarom uien bruinverkleuren. En welk proces/stoffen hiervoor verantwoordelijk zijn?

Berichten: 159

Re: Uien bruinverkleurd

Daar is zuurstof verantwoordelijk voor. Het is gewoon oxydatie.

Re: Uien bruinverkleurd

Daar is zuurstof verantwoordelijk voor. Het is gewoon oxydatie.


Daar kan ik inkomen maar wat oxideerd er dan

Berichten: 159

Re: Uien bruinverkleurd

Eh, eigenlijk kan er vanalles oxideren. Als het maar gevoelig is voor lucht... maar details weet ik daar niet van...

Berichten: 150

Re: Uien bruinverkleurd

Dat een appel of witlof na snijden bruinkleurt is me bekend (drup azijn voorkomt dat) maar dat een ui bruinkleurt is me onbekend. Gesneden ui blijft dagenlang blank in de koelkast in een plastic zakje of afgesloten potje (blootgesteld aan zuurstof!). Bedoel je de buitenste rok die bruin- of paarsverkleurt na droging?

Gr. Tobo

Reageer