Springen naar inhoud

Gebruik salpeterzuur in vleeswaren


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 25 oktober 2004 - 11:46

Weet er soms iemand waarom salpeterzuur gebruikt word in de voeding; specifiek in vleeswaren?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 oktober 2004 - 15:02

Volgens mij worden alleen zouten van salpeterzuur in voeding gebruikt:

Kaliumnitraat (E252)
Natriumnitraat (E251)

Beide worden gebruikt als conserveermiddel. Speciaal in vleeswaren omdat vlees door nitraten ook rood blijft.

#3


  • Gast

Geplaatst op 31 oktober 2004 - 15:04

Ben ik mis ?Is het niet Na of K nitriet ?

#4

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 november 2004 - 10:10

Ook de nitrieten van kalium en natrium worden daarvoor gebruikt. Aangezien het hierbij om echt giftige stoffen gaat is dat vrij ongebruikelijk.

E249 = Kaliumnitriet
E250 = Natriumnitriet

#5


  • Gast

Geplaatst op 07 april 2005 - 16:17

meer informatie over voedingsupplementen op
http://www.natuurlij...componenten.htm

#6

somebody

    somebody


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 april 2005 - 11:18

Tegenwoordig word er alleen maar NaNO2(KNO2 miss ook wel) voor gebruikt dacht ik.
Natuurlijk wel in zeer kleine hoeveelheden.

#7


  • Gast

Geplaatst op 03 mei 2005 - 09:09

:shock: Wie weet wat je als vervangend middel voor salpeterzuur in vleeswaren kunt gebruiken ????? ;)

#8

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 mei 2005 - 16:56

hierboven staat al dat het zouten zijn, niet het zuur





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures