Springen naar inhoud

ammoniak verbranding


  • Log in om te kunnen reageren

#1

gensen

    gensen


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 augustus 2006 - 22:06

Als je ammoniak kookt met een stof .
Dan lost het op !!
welke stoffen blijven er naar het koken wel over ?

:roll:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44861 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 augustus 2006 - 22:27

ammoniak is een gas.

Dat kun je oplossen in water, de oplossing noem je ammonia.

Dan wil jij dat gaan "koken met een stof". Je zegt er niet bij welke stof. Hoe moeten wij dan raden welke stoffen na het koken overblijven? Misschien wel helemaal niets, misschien verdampt het wel allemaal.....
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

gensen

    gensen


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 augustus 2006 - 22:58

ik bedoel dan ammonia

als ik bijvoorbeeld meel in kook in ammonia
dan verdijnt de stof
welke stof blijft er wel over na het koken?

#4

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 augustus 2006 - 08:12

Stoffen verdwijnen niet. Ze worden hooguit 'onzichtbaar' zoals zout, opgelost in water of bijvoorbeeld een kleurloos gas. Dan kunnen ze nog worden omgezet tot wat anders, maar verdwijnen doen ze natuurlijk niet.
Zou het kunnen oplossen? En dan zeg je dat er 'een stof overblijft'. Dat is dan geen stof, maar een mengsel (zoals ammonia al is). Denk nog eens ff door :roll:
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#5

gensen

    gensen


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 augustus 2006 - 12:06

Maar welke stoffen lossen niet op.En word geen mengsel
En kan je kan je na het koken weer scheiden van de ammonia
als een vaste stof zoal zout of suiker

Als ik ammonia kook met zout word het een mengsel

welke vaste stof kan je na het koken weer scheiden van de ammonia

als een vaste stof

ik moet erachter komen welke verschillen vaste stoffen dat zijn
en waarom dat met andere stoffen niet kan

het is voor opdracht waar k aan werk

:)

#6

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44861 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 03 augustus 2006 - 13:43

zand bijvoorbeeld?

lost niet op
wordt geen mengsel
kan zowel voor, tijdens als na het koken weer afgefiltreerd worden.

ik moet erachter komen welke verschillen vaste stoffen dat zijn  
en waarom dat met andere stoffen niet kan  

het is voor opdracht waar k aan werk

Vreemde opdracht. Kun je die hier eens letterlijk uittypen?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#7

gensen

    gensen


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 augustus 2006 - 15:48

het is geen opdracht voor school ofzo

maar iemand vroeg mij dat uit tezoeken
en hij zei dat ik er toch niet achter kom
en zoals ik ben wil ik alles uitzoeken en
een antwoord kunnen geven op alles


het is voor opdracht waar k aan werk  
Vreemde opdracht. Kun je die hier eens letterlijk uittypen?


:)

#8

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44861 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 03 augustus 2006 - 16:18

om een duidelijk antwoord te kunnen geven is eerst en vooral een duidelijke vraag nodig. :)

dus, voldoet zand aan je eisen, of toch niet, en zo niet, leg dan eens precies uit wat die eisen zijn. Als je de scheikundige termen niet kent, geen probleem, maar beschrijf dan eens stap voor stap wat je zou moeten kunnen doen met die stof, zó dat ik het hier in mijn eigen keuken in precies dezelfde stappen zou kunnen nadoen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#9

gensen

    gensen


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 augustus 2006 - 12:25

om een duidelijk antwoord te kunnen geven is eerst en vooral een duidelijke vraag nodig.  :)  

dus, voldoet zand aan je eisen, of toch niet, en zo niet, leg dan eens precies uit wat die eisen zijn. Als je de scheikundige termen niet kent, geen probleem, maar beschrijf dan eens stap voor stap wat je zou moeten kunnen doen met die stof, zó dat ik het hier in mijn eigen keuken in precies dezelfde stappen zou kunnen nadoen.



okay ik zoek dus een poederachtige stof (zoals creatine maardaarkan het niet mee) die ook kan binden met een andere poederachtige stof als ik die bijden kook in de ammonia

stap 1

pak een soep lepel

stap 2

gooi er ammonia op

stap 3

doe er 1/2 gram poeder bij

stap 4

doe er 1/2 gram andere poeder bij

stap 5

hou de soeplepel met de ammonia en de poeders boven het gasfornhuis
laat het ff koken

stap 6

en dit is de stap waarbij ik het resultaat dat ik wil halen niet haal

de poeders zij niet gebonden er is ook geen gram over terwijl ik wil dat er precies 1 gram over blijft en dat de poeders met elkaar gebonden zijn

help!!!!!! :)

#10

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 augustus 2006 - 12:33

Je wilt dus 2 stoffen hebben die onder invloed van ammonia een binding aangaan en wanneer je de ammonia verwijderd dat ze weer van elkaar losgaan? Lijkt me inderdaad onmogelijk.
"Meep meep meep." Beaker

#11

gensen

    gensen


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 augustus 2006 - 12:39

Je wilt dus 2 stoffen hebben die onder invloed van ammonia een binding aangaan en wanneer je de ammonia verwijderd dat ze weer van elkaar losgaan? Lijkt me inderdaad onmogelijk.




nee niet meer los van elkaar daarna :) het blijft daarna 1 geheel

#12

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 augustus 2006 - 14:07

ammonia heeft een hoge pH. Van deze eigenschap zal je waarschijnlijk gebruik moeten gaan maken. Een dergelijk hoge pH zal eiwitten en DNA doen laten denatureren. Er zal zich na een pH daling een grote kluwen van DNA en eiwitten vormen.
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures