Springen naar inhoud

Gevaar aangebrand vlees


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 28 oktober 2004 - 09:26

Wat is het gevaar van het eten van aangebrand vlees ? :shock:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lala

    Lala


  • >1k berichten
  • 3149 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 oktober 2004 - 09:32

Wat is het gevaar van het eten van aangebrand vlees ? :shock:

Bij het verranden van vlees worden PAK's (PolyAromatischKoolwaterstoffen) gevormd, die potentieel kankerverwekkend zijn. En bovendien niet lekker ;)
Appareo decet nihil munditia?

#3

Mafkees

    Mafkees


  • >250 berichten
  • 306 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 oktober 2004 - 11:59

Wat is het gevaar van het eten van aangebrand vlees ? :shock:

Bij het verranden van vlees worden PAK's (PolyAromatischKoolwaterstoffen) gevormd, die potentieel kankerverwekkend zijn. En bovendien niet lekker ;)


Alles is toch kankerverwekkend?! 't Ene alleen in meerdere mate dan 't andere.

#4

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 oktober 2004 - 12:06

Alles is toch kankerverwekkend?! 't Ene alleen in meerdere mate dan 't andere.


Wat een onzin!

Verreweg de meeste stoffen zijn niet kankerverwekkend.

Los daarvan heeft het vrijwel altijd zin om kankerverwekkende stoffen te vermijden, ook al zal het niemand lukken om altijd alle kankerverwekkende stoffen te ontlopen.

De blootstelling aan kankerverwekkende stoffen staat in relatie tot de kans dat je kanker krijgt. Hoe meer je voorkomt dat je in contact komt met kankerverwekkende stoffen hoe groter de kans dat je geen kanker krijgt.

Aangebrand vlees bevat zoals Lala terecht opmerkte kankerverwekkende stoffen, reden om geen aangebrand vlees te eten.

#5

Knownothing

    Knownothing


  • >250 berichten
  • 742 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 oktober 2004 - 14:00

Wanneer wordt het echt gevaarlijk? Niemand gaat natuurlijk een volledig verkoolde biefstuk opeten, maar worstjes op de BBQ is toch nog een verantwoord risico hoop ik?
Zeg nooit: 'Ik kan me niet voorstellen dat dit-of-dat zich heeft kunnen ontwikkelen door natuurlijke selectie' en neem iemand die dat zegt nooit serieus. Keer op keer blijkt het een inleiding te zijn tot een intellectuele bananenschil-ervaring.(Dawkins)

#6

noortje

    noortje


  • >1k berichten
  • 1210 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 oktober 2004 - 14:16

ik zou me daar niet al te veel zorgen over maken: vermijd het gewoon als het gaat: je snuift veel meer kankerverwekkende stoffen bij een bezoek aan de benzinepompen (sorry voor de mensen die die geur zo graag ruiken...) dan van een aangebakken biefstuk
If you don't think you can reach the stars, that's fine cause it just leaves more for me to grab.

#7


  • Gast

Geplaatst op 31 oktober 2004 - 14:45

ik zou me daar niet al te veel zorgen over maken: vermijd het gewoon als het gaat: je snuift veel meer kankerverwekkende stoffen bij een bezoek aan de benzinepompen (sorry voor de mensen die die geur zo graag ruiken...) dan van een aangebakken biefstuk


Ja de meeste mensen hebben maar een vaag idee van wat schadelijk is en niet.Zo maakte men zich grote zorgen over de dioxine in kippen,terwijl men dagelijks dioxine produceert in de keuken.Een braadpan,hoge temperatuur,zout en vet,véél meer is er niet nodig.Zoals in de middeleeuwen kookt men wel eens een heksenpotje.Ondanks die heksenpotjes zitten de bejaardentehuizen boordevol.Zit het soms een beetje tussen je oren ?Kanker niet en je krijgt geen kanker ?Mijn motto is: "Wees gemakkelijk,dan leef je gemakkelijk."





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures