Springen naar inhoud

Hoe stroom omlaag te transporteren?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ibr

    ibr


  • 0 - 25 berichten
  • 20 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 oktober 2004 - 11:09

Hallo, ik ben hier bezig met een kleine verbouwing van mijn pc, en ik moet hier een gelijkstroom van 12V omlaag transporteren naar gelijkstroom 12V (heb ik al), gelijkstroom 5V en gelijkstroom 3V.
De 12V komt uit een autoaccu. Weten jullie misschien hoe ik dit probleem kan oplossen?

Bvd.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

BakkerBart

    BakkerBart


  • >100 berichten
  • 142 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 oktober 2004 - 11:17

Ik weet nou nog steeds niet precies van welke spanning je naar welke spanning wil transformeren ;-), maar goed:

Uit een pc voeding komt 12 en 5 volt, die kan je dus zo uit je voeding halen evenals kan je met je pc voeding 7v creŽren --> 12 en -5 V

heb je een (auto) accu van 12v en wil je hier 5 volt van maken dan kan je dit doen met de volgende "bouwsteen"

http://www.national....ds/LM/LM341.pdf

let wel hiermee kan je maximaal een vermogen van 500mA uithalen, lees de datasheet goed door ivm warmteontwikkeling en koelelementen.

#3

ibr

    ibr


  • 0 - 25 berichten
  • 20 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 oktober 2004 - 11:34

Ik weet nou nog steeds niet precies van welke spanning je naar welke spanning wil transformeren ;-), maar goed:

Uit een pc voeding komt 12 en 5 volt, die kan je dus zo uit je voeding halen evenals kan je met je pc voeding 7v creŽren --> 12 en -5 V

heb je een (auto) accu van 12v en wil je hier 5 volt van maken dan kan je dit doen met de volgende "bouwsteen"

http://www.national....ds/LM/LM341.pdf

let wel hiermee kan je maximaal een vermogen van 500mA uithalen, lees de datasheet goed door ivm warmteontwikkeling en koelelementen.


Ok, ik zal het noh eens voor de duidelijkheid uitleggen:

Ik heb een accu van 12 V.

Ik moet 3 waarden gelijkspanning hebben:

12V
5V
3V

12V heb ik al.

Hoe krijg ik de andere 2?

(btw, ik werd niets wijzer uit die pdf document, was veel te ingewikkeld)

Andere suugesties?

#4

BakkerBart

    BakkerBart


  • >100 berichten
  • 142 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 oktober 2004 - 11:47

owkeej ik zal het componentje even uitleggen:

het komt erop neer dat je er 12V instopt en 5 volt uitkrijgt

hier staat een beetje uitleg over dat componentje icm 220V als ingang, maar daar heb jij dus niet mee van doen

http://www.circuitso.../view.php?id=30

btw waar heb je die 3volt voor nodig? misschien met 2penlite batterijen oplossen ipv dit van de autoaccu halen





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures