Springen naar inhoud

Strepen op mijn scherm


  • Log in om te kunnen reageren

#1

haagsev

    haagsev


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 09:22

Ik heb plotseling groene strepen op mijn LCD-scherm, met een zwachte (kleur) achtergrond zijn ze groen maar zosnel er een witte achtergrond is worden ze roze. De strepen lopen van boven naar beneden in mijn scherm en als ik de H of V position verandert gaan de strepen mee naar links,recht,boven,onder..
Ik heb mijn pc, beeldscherm al 1 nacht uitgelaten maar dat heeft niets geholpen..
Zou iemand kunnen zeggen of er iets aan te doen is of dat er iets naar de knoppen is gegaan..

hier een plaatje van hoe het er uitziet (als het teminste te zien is):
http://img221.images.../strepenaq8.png

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 09:27

ja heb ik ook gehad, check eens goed de kabels tussen de computer en de videokaart en de viedokaart zelf. in het ergste geval is je videokaart f*cked up.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#3

haagsev

    haagsev


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 09:30

Ik denk dat ik vanmiddag maar eventjes een andere monitor (van andere pc) erbij pak en die even aansluit..

#4

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 09:36

kan ook, deed ik ook en in eerste instantie hielp dat, kreeg het toen nog eens, duwde de kabels eens goed aan en alles was weer goed.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#5

haagsev

    haagsev


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 09:37

ik zal dan zkr de kabels goed controleren (ook in de pc?, pc openmaken)

#6

haagsev

    haagsev


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 09:56

Ik heb een nieuwe beeldscherm aangesloten maar de strepen zijn er nog steeds, betekend dit dat me videokaart naar de kl*te is??

ps. de videokaart is tog de kaart waar je je beeldscherm inplugt

#7

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 10:40

ja dat is de kaart war je je beeldscherm inplugt, sjor daar eens goed aan, haal em eruit en doe em er goed strak ik (niet TE hard duwen natuurlijk :?:) en die schroefjes goed aandraaien, lukt dat allemaal niet dan kan je videokaart kapot zijn, nja kan je meteen een betere kope :)
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#8

haagsev

    haagsev


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 19:55

ok, ik had mijn kaart eruit gehaald, stof weggehaald en er weer ingedaan.. toen was voor 2 minuten de strepen weg van mijn bureaublad maar daarna kwamen ze opeens weer :@:)

#9

Sparks

    Sparks


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2006 - 22:20

Lijkt me eerder een kapot raster.
Knowing a lot kills the fantasy

#10

zpidermen

    zpidermen


  • >1k berichten
  • 1623 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 augustus 2006 - 23:22

- Probeer de videokaart eens in een ander slot (indien mogelijk)
- Zijn de juiste drivers geinstalleerd?
- Treedt het probleem ook op in andere resoluties en/of kleurdieptes?
- Wat was je aan het doen vlak voordat je voor het eerst die strepen kreeg te zien?
- Probeer eens een andere videokaart te installeren (indien je die hebt)
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt

#11

doeternietoe

    doeternietoe


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 augustus 2006 - 23:45

Ziet er uit als een contactprobleem. Bepaalde signalen worden niet goed doorgegeven, en doordaar zie je vreemde strepen. Oorzaak van het probleem kan zijn slechte kabel(heb je die al vervangen?), half aangesloten (is al uitgesloten) of een fout in de interne schakeling (meest waarschijnlijk). Veel stof veroorzaakt statische energie, en belemmerd bovendien de koeling. Het is in ieder geval prima dat je dat hebt weggehaald. Mocht het probleem intern zijn dan is het vrijwel uitgesloten dat je het zelf gefixed krijg.

#12

haagsev

    haagsev


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 augustus 2006 - 12:38

het blijkt toch dat mijn videokaart naar de ***** is, want ik heb er nu ff een 64mb videokaart in zitte (oudje) maar daar zijn de strepen niet te bekennen, dus dat word weer een nieuwe videokaart kopen..

Weet iemand nog een mooie videokaart waar je je spellen goed kan spelen maar toch onder de €200...

#13

Sparks

    Sparks


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 augustus 2006 - 22:50

het blijkt toch dat mijn videokaart naar de ***** is, want ik heb er nu ff een 64mb videokaart in zitte (oudje) maar daar zijn de strepen niet te bekennen, dus dat word weer een nieuwe videokaart kopen..

Weet iemand nog een mooie videokaart waar je je spellen goed kan spelen maar toch onder de €200...

Ikzelf heb een x1600pro. Deze kaart is er ook in AGP (als één van de weinige tegenwoordig) en maakt gebruik van de nieuwste technologieen (pixelshader 3, HDR support etc.) en heeft 512 mb DDR2. Voor 130€ had ik hem aangeschaft (zo een 5 maanden geleden).
Knowing a lot kills the fantasy





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures