cascademethode

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 187

cascademethode

ik las vandaag dit topic:http://www.wetenschapsforum.nl/invision/in...post&pid=159906 en daar kwam het woord ''cascademethode'' in naar voren, maar hoe wordt de ''cascademethode'' nou precies uitgevoerd?

ik kon het namelijk niet echt vinden op internet.

bij voorbaad dank, lars.

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: cascademethode

Deze site zegt:
Cas`cade´ meth´od

1. (Physics) A method of attaining successively lower temperatures by utilizing the cooling effect of the expansion of one gas in condensing another less easily liquefiable, and so on.  
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.271

Re: cascademethode

Wouter heeft gelijk, maar het is toch ook een algemenere benaming voor zo'n stapsgewijs bereiken van een doel. Centrifugeren van uraniumhexafluoride gaat ook met een "cascade", waarbij het (tussen)"produkt" van de ene trap gebruikt wordt als "grondstof" voor de volgende trap.

Dankzij zo'n cascade-methode kan elke afzonderlijke trap geoptimaliseerd worden. Zelfs het wassen van goudstof uit een riviertje doe je ook met een soort cascade-proces. Met bepaalde bewegingen in je pannetje kun je de grovere grindjes makkelijk scheiden van de rest. Een ietwat andere beweging scheidt dan weer makkelijk het grove zand van de rest. Nog een wat andere beweging om het goud van het fijne zand te scheiden. En als je het in één keer probeert lukt het je nooit. Met de beweging die je gebruikt om je fijne zand te verwijderen schudt je het grove zand weer vrolijk overal doorheen. [rr]
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 187

Re: cascademethode

ok, ik denk dat ik het wel snap, bedankt

Reageer