Hoe worden Pepsels gemaakt?

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 196

Hoe worden Pepsels gemaakt?

Ik zit pepsels te eten. Dit is Bolletje's merknaam voor de oude vertrouwde zoute sticks. Van die bruin gebakken knapperige 0.3x13 cm lange sprieten, met grof zout erop.

Hoe maken ze deze dingen?

Veel zoutjes zijn gefrituurde slierten aardappel- of maispasta. Dat snap ik. Je spuit er een paar van in hete olie en presto: wokkels. Of hamka's. Of Mama Mia's (nog een favoriet).

Maar Pepsels zijn pretzel-achtig. Van deeg, en schijnbaar gebakken in een oven, niet gefrituurd. Nu zie je aan pretzels dat ze op 1 kant hebben gelegen in de oven. Maar pepsels zijn ronder dan rond. Geen platte ligkant van het bakken. Niets aan te zien. En het zout is ook random verdeeld.

Ik kan er vannacht niet van slapen vrees ik. Wie biedt soelaas?
"Pfff... Facts. You can prove anything with facts" -

Homer Simpson

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Hoe worden Pepsels gemaakt?

Ik zou me voor kunnen stelle ndat deze tijdens het bakken continu worden gedraaid om een gelijke verdeling van de bruine kleur te waarborgen. Op google kon ik ook niks zinnigs vinden.
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Re: Hoe worden Pepsels gemaakt?

Wat zijn de simpele vragen des levens toch heerlijk ingewikkeld! :)

Zelf denk ik dat continu draaien te moeilijk zal zijn met zulke kleine, breekbare dingen. Ik gok eerder dat het over trilplaten gaat, maar ook ik kan er niets over vinden, helaas.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Reageer