Waarom wordt een peacemaker verwijdert bij een crematie?

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 416

Waarom wordt een peacemaker verwijdert bij een crematie?

Ik hoor wel eens als iemand die een peacemaker heeft, die gecremeert wordt, dat ze de peacemaker verwijderen. Omdat die kan ontploffen door de hitte ofzo. Maar waarom ontploft een peacemaker als die mee zou gaan in de oven? Wat zit er dan voor een stof in een peacemaker of hoe ziet een peacemaker er van binnen uit?

En wordt een peacemaker ook verwijdert als die persoon wordt begraven? En zo ja, waarom?

Gebruikersavatar
Berichten: 381

Re: Waarom wordt een peacemaker verwijdert bij een crematie?

'Ook een belangrijk punt is dat de overledene geen pacemaker heeft. Nabestaanden moeten daarvoor tekenen. Pacemakers moeten worden verwijderd omdat vooral de oudere types kunnen exploderen. De pacemaker kan door medewerkers van het uitvaartcentrum worden verwijderd. Dat kan ook in een ziekenhuis.'

Gebruik eens google.com enzo :shock:

Berichten: 64

Re: Waarom wordt een peacemaker verwijdert bij een crematie?

Het is niet zozeer de pacemaker maar wel de batterij van de pacemaker die moet verwijderd worden bij crematie.

Crematie is nog altijd een verbranding hé en naast het feit dat de verbranding van een pacemaker (en weer vooral die batterij) belastend is voor het milieu kunnen batterijen bij verbranding nogal de neiging hebben te ontploffen. Daarom wordt tegenwoordig gevraagd de pacemaker voor de crematie te verwijderen.

Eigenlijk zou men best steeds een pacemaker verwijderen wanneer een patiënt sterft, die dingen zijn nog niet biologisch afbreekbaar en horen dus nie echt in de grond thuis hé :shock:

http://www.hartstichting.nl/Uploads/Brochu...2_pacemaker.pdf

hier staat onderandere wat een pacemaker is, hoe hij werkt en dit allemaal in begrijpbare taal, 't is een info-brochure voor patiënten.

Reageer