Springen naar inhoud

Coaguleren van eiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lindaah

    lindaah


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 september 2006 - 10:53

Hallo,
Waarom is bij een rauw ei het eiwit doorzichtig, en bij een gebakken ei wit?
Alvast bedankt, Linda

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

w_oute_r

    w_oute_r


  • >250 berichten
  • 654 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 september 2006 - 10:56

Bij het koken polymeriseert het eiwit tot een grote structuur van heel lange ketens. Als ik het wel heb.

#3

Lala

    Lala


  • >1k berichten
  • 3149 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 september 2006 - 11:12

Nee. Omdat het eiwit bij verwarmen denatureert. Het is al een hele grote structuur, die dmv een speciale manier van vouwen stabiel visceus vloeibaar blijft. Als het verwarmd wordt, verandert die structuur en wordt het een vaste stof. Dat heet denatureren.
Appareo decet nihil munditia?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures