Coaguleren van eiwitten
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 4
Coaguleren van eiwitten
Hallo,
Waarom is bij een rauw ei het eiwit doorzichtig, en bij een gebakken ei wit?
Alvast bedankt, Linda
Waarom is bij een rauw ei het eiwit doorzichtig, en bij een gebakken ei wit?
Alvast bedankt, Linda
-
- Berichten: 654
Re: Coaguleren van eiwitten
Bij het koken polymeriseert het eiwit tot een grote structuur van heel lange ketens. Als ik het wel heb.
- Berichten: 3.151
Re: Coaguleren van eiwitten
Nee. Omdat het eiwit bij verwarmen denatureert. Het is al een hele grote structuur, die dmv een speciale manier van vouwen stabiel visceus vloeibaar blijft. Als het verwarmd wordt, verandert die structuur en wordt het een vaste stof. Dat heet denatureren.
Appareo decet nihil munditia?