Coaguleren van eiwitten

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 4

Coaguleren van eiwitten

Hallo,

Waarom is bij een rauw ei het eiwit doorzichtig, en bij een gebakken ei wit?

Alvast bedankt, Linda

Berichten: 654

Re: Coaguleren van eiwitten

Bij het koken polymeriseert het eiwit tot een grote structuur van heel lange ketens. Als ik het wel heb.

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: Coaguleren van eiwitten

Nee. Omdat het eiwit bij verwarmen denatureert. Het is al een hele grote structuur, die dmv een speciale manier van vouwen stabiel visceus vloeibaar blijft. Als het verwarmd wordt, verandert die structuur en wordt het een vaste stof. Dat heet denatureren.
Appareo decet nihil munditia?

Reageer