Springen naar inhoud

Hoe krijg ik het Binomium van Newton op mijn rekenmachine ?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

TheGameMen

    TheGameMen


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 september 2006 - 16:04

Hoi Allemaal !

Ben ik weer met een vraagje :)

We hebben vandaag onze Grafische Rekenmachine gekregen en ik zou graag willen weten hoe ik het Binomium van Newton op mijn rekenimachine kan krijgen.
Zeg maar dat ik alleen binomiaalcoŽfficiŽnten ( a en b) en het natuurgetal (n) hoef in te vullen en dat ik dan de uitkomst , het liefst met tussenstappen, krijg.
Aub stap voor stap uitleggen, heb deze rekenmachine nog geen dag [rr]

Oja het type is Casio 9850

Morgen heb ik WI PW en we mogen onze GR hierbij gebruiken, en ja het gaat ook over het Binomium van Newton :?:

Ik weet uberhaubt niet of dit mogelijk is, tis daarom ook maar een vraagje :)

Bedankt !

Freek

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kotje

    kotje


  • >1k berichten
  • 3330 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 21 september 2006 - 20:13

Voor een natuurlijk getal n geldt:
Geplaatste afbeelding

Waarbij
Geplaatste afbeelding de binominaalcoŽfficienten zijn. Men vindt ze op de rekenmachine over het algemeen onder nCr, waarmee ge de binominaalcoŽfficienten kunt berekenen. Anders kijk in je handleiding onder combinaties.

Ge kunt ze ook bepalen met driehoek van Pascal
Volgens mijn verstand kan er niets bestaan en toch bestaat dit alles?

#3

evilbu

    evilbu


  • >250 berichten
  • 792 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 september 2006 - 21:40

Prijs jezelf gelukkig, je kan je nog een dag langer "rein" noemen :) .

Rekenmachines zijn de massavernietingswapens van deze eeuw. :)

Als jij die formule met die faculteiten in programmeert zou ik wel eens willen weten of ie
LaTeX zomaar zal weten te geven. [rr]

#4

neo_evil

    neo_evil


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 september 2006 - 16:02

Als iemand weet hoe je de de sigma (=som van) intypt zou ik dat graag willen weten. Dat is het laatste stukje van de puzzel dat ik nodig heb

#5

kotje

    kotje


  • >1k berichten
  • 3330 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 28 september 2006 - 16:46

LaTeX

Zet je cursor op de code druk de linker muisknop in en ge zult de code links bovenaan in een window zien verschijnen.
Volgens mijn verstand kan er niets bestaan en toch bestaat dit alles?

#6

neo_evil

    neo_evil


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 september 2006 - 17:07

zou iemand de hele formule zoals die op het rekenmachientje zou moeten worden ingetikt want ik heb blijkbaar fouten :) gemaakt....

please :)

#7

kotje

    kotje


  • >1k berichten
  • 3330 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 28 september 2006 - 17:19

Ik had je vraag niet goed begrepen. Ik dacht dat het voor Latech was. Ik denk niet dat dit voor rekenmachines zal gaan, als het over een rekenmachine gaat, ge zult langs de combinaties om moeten werken. :)
Volgens mijn verstand kan er niets bestaan en toch bestaat dit alles?

#8

neo_evil

    neo_evil


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 september 2006 - 17:27

toch bedankt :)

maar voor dat vorige bericht ik heb een casio cfx-980GC PLUS





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures