Springen naar inhoud

Elektromotor


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ksmid

    ksmid


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2006 - 19:01

ik heb een probleem anders zou ik deze vraag niet stellen

ik heb een electro motor gekocht 2de hands 220/380
ik heb deze in direhoek geschakeld

nu mijn probleem

men verlichting van de kamer begint te doven
en de motor maakt een raar geluid
motor gaat een stuk vooruit en dan terug achteruit maar nooit rond
wat is het probleem????

de motor werkt wel op 380 ik heb deze hier op getest

xxxxxxxxx

bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 oktober 2006 - 19:12

Al eens geprobeerd of hij, in ster geschakeld, wel wegkomt?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Lala

    Lala


  • >1k berichten
  • 3149 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 oktober 2006 - 19:34

verplaatst naar alledaagse en overig technisch. Verder is het niet toegestaan email-adressen in je post op te nemen. Lees aub eerst de regels voor het posten van een onderwerp.
Appareo decet nihil munditia?

#4

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2006 - 12:37

Ik weet het niet echt maar wat betreft het? een inductie motor?

#5

Gray

    Gray


  • >250 berichten
  • 334 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2006 - 16:18

als je hem manueel in een richting aanloopt, blijft hij dan draaien?

#6

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2006 - 19:51

als je hem manueel in een richting aanloopt, blijft hij dan draaien?


Idd daar wil ik ook naar toe als dat het geval is dan is ťťn fase onderbroken en kan die idd wat zoemen.

#7

solarplanet

    solarplanet


  • >250 berichten
  • 380 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 oktober 2006 - 14:37

Als je de motor al op 380 volt getest hebt,dan zijn alle drie de spoelen goed omdat de volle spanning dan steeds over een vd de spoelen staat.

Als je 380 volt in combinatie met de ster schakeling gebruikt dan staan steeds twee spoelen in serie,er staat dan over elke spoel 230 volt.

Als je de fase nul gebruikt dus 230 volt dan moet je de driehoek schakeling gebruiken omdat dan 220 volt over de spoelen staat.

Als de ster schakeling gebruikt wordt zijn de uiteinden vd spoelen met elkaar in ster geschakeld,mischien is die verbinding niet schoon of goed geleidend.

Mischien heb je in ster 1 vd spoelen omgekeerd?
Stop de overbevolking

#8

ksmid

    ksmid


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 12:35

als je hem manueel in een richting aanloopt, blijft hij dan draaien?


als je hem manueel draait veranderd er niets
als ik de motor dicht bij de zekerings kast insteek draait hij vlot maar als ik hem verderweg 150m met een kabel van 2.5 insteek draait hij niet meer

kan ik hier iets aan doen??

is men weerstand op de kabel dan te groot en hoe kan ik dit veranderen?

#9

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 13:31

Koop een ster-driehoekschakelaar en monteer die op je machine. Start in ster, zodra de zaak op toeren is (enkele seconden) schakel over op driehoek.

Lijkt me heel het probleem opgelost.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#10

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6610 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 14:36

... maar als ik hem verderweg   150m met een kabel van 2.5 insteek draait hij niet meer

kan ik hier iets aan doen??  

is men weerstand op de kabel dan te groot en hoe kan ik dit veranderen?

Ik zou een dikkere kabel leggen. 2,5mm2 is wel een beetje dun voor een kabel van 150 meter.
Wat is eigenlijk het vermogen van die motor?

#11

ksmid

    ksmid


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 20:55

... maar als ik hem verderweg   150m met een kabel van 2.5 insteek draait hij niet meer

kan ik hier iets aan doen??  

is men weerstand op de kabel dan te groot en hoe kan ik dit veranderen?

Ik zou een dikkere kabel leggen. 2,5mm2 is wel een beetje dun voor een kabel van 150 meter.
Wat is eigenlijk het vermogen van die motor?


4kw

#12

Gray

    Gray


  • >250 berichten
  • 334 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 21:00

kuch :) :)

#13

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6610 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 21:17

Laten we eens een beetje gaan rekenen.
Een draaistroommotor van 4kW trekt nominaal een stroom van ongeveer 6A.
Maar bij aanloop trekt hij ongeveer het 7-voudige, laten we zeggen ongeveer 40A.
De weerstand per ader van een kabel van 150 m en 2,5 mm^2 is ongeveer 1 ohm.
Dus als je die motor aanzet dan stort de spanning 40 volt in elkaar. Dan is het niet gek dat het allemaal niet zo soepel gaat......
Er is echt maar ťťn goede oplossing, een dikkere kabel.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures