extreem rechts

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gebruikersavatar
Berichten: 1.086

extreem rechts

wie is hier voor extreem recht? ik zou dat graag eens willen weten en ook zou ik willen weten van degene die ervoor zijn waarom dat zo is want ik ben daar radicaal tegen. ik vind dat we tegenwoordig multicultureel moeten leven. dat is beter voor iedereen.

Gebruikersavatar
Berichten: 166

Re: extreem rechts

Ik ben ook zeker niet te vinden voor extreem-rechts.

Ik heb zo de indruk dat die mensen vrij kortzichtig zijn in hun standpunten, geen respect hebben voor mensen die evenveel recht hebben op dat respect, egoïstisch zijn en niet voor een samenleving zorgen waar je fier op kan zijn, waarmee ik bedoel dat je door je extreem-rechtse standpunten te uiten vijanden maakt, en bepaalde bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet en ze in een slecht daglicht stelt... Dit zou geen politieke strekking mogen zijn, een politieke strekking zou toch tot doel moeten hebben dat het zo veel mogelijk mensen gelukkig maakt, en het aangenaam moet maken om te leven in dat land. Dat gaat in mijn ogen niet door bevolkingsgroepen uit te sluiten of te benadelen. Zo werk je wrok en vijandigheid in de hand. En dat is toch het laatste wat je wil binnen je eigen land.

Verder kan ik mensen die racistisch zijn (waarmee ik niet per se zeg dat extreem rechts racistisch is, hoewel ik dat zelf misschien wel een beetje zo vind) echt héééééélemaal niet begrijpen. In mijn ogen zijn dat mensen die helemaal geen inlevingsvermogen hebben in wat andere mensen voelen of denken. Het zijn vaak racisten die de oorzaak zijn van problemen en niet omgekeerd. Nu zijn we echter zo ver geëvolueerd dat veel kleurlingen al niet meer afwachten op een negatieve reactie van ons, maar er gewoon vanuit gaan dat wij hen niet graag hebben, en omdat ze zich in een ondergeschikte positie voelen zitten, gedragen zij zich ook wel eens lastig. Het is een reactie op een reactie van ons (de derde wet van newton als het ware :wink: ), ze voelen zich onbegrepen. En mensen terugsturen die hier geboren zijn, is al helemaal belachelijk. Wat hebben die in het geboorteland van hun ouders te zoeken, niks!

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: extreem rechts

als je zegt dat rechtsradicalen kortzichtig zijn, je kraakt ze helemaal af en weet ik veel wat nog meer. dan ben je zelf ook kortzichtig, aangezien ik zelf nogal socialistisch ben ingesteld, vind ik dat je net zoveel respect moet tonen voor rechtsextremisten. maar ja dat ben ik
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Berichten: 166

Re: extreem rechts

ik geef je daar zeker gelijk, wouter.

maar het ligt dan weer in mijn persoonlijke aard dat ik het heel moeilijk vind om respect te hebben voor mensen die zelf geen greintje respect hebben. ik zou heel graag respect willen hebben voor iedereen, ik ben zelf eigenlijk best wel open-minded, maar vanaf dat ik respect moet hebben voor mensen die zichzelf beter vinden, want daar komt het wel op neer denk ik, krijg ik het een beetje moeilijk...

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: extreem rechts

Rects-extremisten zullen zelf nooit zeggen dat ze extreem rechts zijn, ze zullen vinden dat jij (en ik) dom zijn. Zelf hebben ze de waarheid in pacht, en zijn buitenlanders niet voor niets buitenlanders, en moeten ze daar dus blijven. Ik vind DAT weer dom.....maar ja, my narrow mind :shock:
Appareo decet nihil munditia?

Gebruikersavatar
Berichten: 1.086

Re: extreem rechts

maar er zijn toch van die mensen die denken dat alles wat buiten europa valt slecht is. ik vraag mij af hoe die mensen van die dingen kunnen denken.

oké er gebeuren daar misschien niet altijd van die gezonde dingen daar maar net als hier zijn daar toch ook mensen die doodeerlijk zijn.

Berichten: 26

Re: extreem rechts

Muah, je hebt mensen die rechts zijn en mensen die rechts zijn..

Iedereen houd van zijn/haar land, opzich niets mis mee toch?

Nou weet K eve niet wat jullie nou precies onder 'extreem' verstaan bij rechtse mensen, maar K denk dat je ook 'extreem rechts' kunt zijn en toch andere mensen kunt respecteren en accepteren, zolang zij dat ook bij jou doen.

Re: extreem rechts

Of je nu multicultureel wil leven of niet,je hebt geen keus,want het reeds jaren zo.Uiters rechts verzet zich er tegen en dwijlt met de kraan open.Het is een voldongen feit dat mensen en culturen zich mengen meer dan vroeger.Dit kun je nooit meer tegenhouden.Verstandig is,er het beste van te maken.Van al die vreemde mensen kun je toch ook iets leren.Rechts gebruikt een voldongen feit om stemmen te winnen.Moesten ze aan de macht komen,dan kunnen zij dat ook niet meer veranderen.De bevolking van de US en Canada bestaat uit alle denkbare nationaliteiten.Ze leven samen en het gaat er goed.Idioten die vind je overal,in alle landen.En cultuur,dat zit vooral tussen je oren.Je hebt het of je hebt het niet.

Berichten: 717

Re: extreem rechts

Rects-extremisten zullen zelf nooit zeggen dat  ze extreem rechts zijn
Links extremisten ook niet. In Nederland is de eerste politieke moord in de geschiedenis (van NL) een links extremist geweest. Links is zo mogelijk nog gevaarlijker dan rechts. Je vindt minder weerstand voor linkse 'socialistische' standpunten. Er wordt ook niet nauwlettend gekekend naar linkse groeperingen.

Rechts wordt vrij snel fors tegengewerkt, nog een nawee van de oorlog en het nazi regime als je het mij vraagt. Rechts heeft ook goede kanten, er zou een soort balans moeten zijn tussen links en rechts.

Extreem is hoe dan ook verkeerd, of je nu links of rechts bent, moslim of christen, extremisme is gevaarlijk.

Gebruikersavatar
Berichten: 742

Re: extreem rechts

Was Balthasar Gerards een links extremist? :shock: in 1584?
Zeg nooit: 'Ik kan me niet voorstellen dat dit-of-dat zich heeft kunnen ontwikkelen door natuurlijke selectie' en neem iemand die dat zegt nooit serieus. Keer op keer blijkt het een inleiding te zijn tot een intellectuele bananenschil-ervaring.(Dawkins)

Gebruikersavatar
Berichten: 334

Re: extreem rechts

Ik ben VOOR rechts, niet 'extreem', is nooit goed trouwens...

in belgie en nederland word er een links beleid gevoerd wat niet werkt, altans niet in Belgie... :?:

Volgens de geschiedenis gaat het altyd van links naar rechts, en omgekeerd.

de 'linkse' gaan te ver, mensen stemme rechts en omgekeerd.

en menging van culturen :?: heb ik men twyfels by, dat is een proces van 100de jaren niet van 1 generatie. zeker als die culturen fel verschillen....

wat tegewoordig totaal verkeerd loopt in Europa :shock:

Berichten: 717

Re: extreem rechts

Was Balthasar Gerards een links extremist?   :shock: in 1584?
Ik zei dus Nederland, en bedoel dan Nederland in zijn huidige vorm. Het koninkrijk ontstond pas in 1806...

Berichten: 299

Re: extreem rechts

De menselijke samenleving is slechts een variant van de roedel, die ook bij een aantal andere diersoorten wordt aangetroffen.

De roedel heeft een hiërarchie en een territorium. Zonder toestemming van de groep kom je er niet in. De roedel verzorgt immers zijn leden en die mogelijkheid is beperkt. Ongecontroleerde nieuwe aanbreng brengt de verzorgingscapaciteit in gevaar, dus ook de roedel zelf én het welzijn van zijn leden.

Dat is nu juist wat de multicultirannen willen doen: het onbinden van de roedel, van de samenleving zelf. Hierdoor komen de leden van de samenleving individueel én als gemeenschap in gevaar.

Het is nogal evident dat tegen een dermate dom en onzorgvuldig beleid grote groepen in opstand komen.

Als jullie dat extreem-rechts willen noemen voor mij niet gelaten. Voor mij staat vast dat al dat multicul gedoe extreem dom is.
"God is een door de mens gemaakt wezen, waarop de mens omwille van eigen geluk en genotsverhoging zijn menselijke idealen, noden en wensen projecteert."



- L. Feuerbach

Gebruikersavatar
Berichten: 166

Re: extreem rechts

Hierdoor komen de leden van de samenleving individueel én als gemeenschap in gevaar.
ik zie niet meteen in waarom?

in mijn richting zit een marokkaan, ik heb met deze jongen alleen nog maar plezier beleefd. ik heb er zelfs nog niet aan gedacht om hem als "gevaar" te beschouwen.

nu kan ik me wel voorstellen dat de situatie in bijvoorbeeld antwerpen niet meer zo gezellig is, maar het IS zo, dus waarom er nog moeilijk tegen doen, je kan er beter mee leren leven...
al dat multicul gedoe extreem dom is


laten we lekker alleen onszelf goed vinden, dan gaan we ver komen...

ahum

Gebruikersavatar
Berichten: 1.210

Re: extreem rechts

in een roedel worden de zwakken ook verstoten: laten we dus allemaal al de gehandicapten, ouderen en zwakken der maatschappij afmaken of opsluiten.

al deze groepen kosten geld, dus waarom onderhouden: uit de roedel dan maar als we jouw redenatie volgen. met dat geld kunnen we de sterken extra zaken geven die zij nodig hebben om nog sterker te worden.

dit klinkt me bekend in de oren.
Voor mij staat vast dat al dat multicul gedoe extreem dom is.
al ooit eens bij stilgestaan dat je veel meer kan leren van iemand die anders is dan van iemand die hetzelfde is als jij?

Maar dan moet je open staan voor nieuwe zaken en dat boezemt blijkbaar bij vele mensen angst in.
If you don't think you can reach the stars, that's fine cause it just leaves more for me to grab.

Reageer