Het leven zuur maken?!

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

Het leven zuur maken?!

Het schijnt dat alcohol, koffie, suiker en nog meer producten ons leven/lichaam letterlijk zuur maken. Een lichaam schijnt ook het beste te functioneren bij pH 7 (neutraal). Stop maar eens een lakmoespapiertje in je koffie of glas bier, dan zul je zien dat het zuur is. Zou het dan ook zo zijn als je meer basische producten tegenover de zure producten zet (inneemt), en daardoor je lichaam een neutralere pH-waarde krijgt, het beter voor je lichaam is? En zo ja, welke producten/voedingsmiddelen zijn basisch? Het lijkt mij leuk om meerdere, goed beargumenteerde, meningen hierover te lezen.

Alvast bedankt,

Leo

Re: Het leven zuur maken?!

De pH in je lichaam is niet overal hetzelfde. In je maag is de pH rond de 2, maar even verderop in je dunne darm 8. Als je dus zure of basische producten eet zal dat niet veel uitmaken.

In de cellen van je lichaam (ook je bloed) heeft een pH van 7,3. Dit luistert wel nauw. Een paar tienden hier van afwijken en je kunt het niet meer navertellen. Echter het is allemaal goed gebufferd, dus snel zal het niet gebeuren.

Re: Het leven zuur maken?!

Ja ik bedoel ook de cellen in je lichaam. Dat die (en je bloed) pH 7,3 zijn wil zeggen een beetje basisch. Je zegt dat het lichaam voor die afwijkingen een grote buffer heeft, maar is het dan niet zo dat wanneer je zure producten inneemt, die buffer van je lichaam meer basische producten nodig heeft om te zorgen dat de pH-waarde rond de 7,3 ligt?

Kun je misschien ook iets concreter zijn ten opzichte van "goed gebufferd"? Hoe gaat dat precies in z'n werk?

Reageer