Walvissen evolutie

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

Walvissen evolutie

Beste mensen, ik heb op het web gezocht naar een stamboom die de eovlutie van de walvis weergeeft, maar ik heb nergens iets kunnen vinden. Ik hoop dat iemand van jullie mij misschien zou kunnen helpen met mijn zoektocht naar de evolutie van deze zoogdier in zee?

KenDM

Gebruikersavatar
Berichten: 381

Re: Walvissen evolutie

Misschien heb je hier wat aan: http://magma.nationalgeographic.com/ngm/da...011101.4.1.html

Is een site van national biagraphic over " Evolution of Whales " dus kijk er effe zou ik zeggen

Re: Walvissen evolutie

Stamboom pff... zo'n volslagen verouderd systeem...

Tegenwoordig werken we met cladogrammen, waarin wordt uitgebeeld in hoeverre soorten aan elkaar verwand zijn, in plaats van het naïeve 'welke soort van welke andere soort afstamt'...

Een Cladogram van de walvisevolutie is bv. deze:

Afbeelding

http://darla.neoucom.edu/DEPTS/ANAT/Thewis...gins/index.html

Berichten: 52

Re: Walvissen evolutie

Ik wilde net zeggen, de site van Thewissen over walvissen is erg informatief, maar Tim is mij voorgeweest zie ik. :shock:

Een andere expert op het gebied van fossiele walvissen is Gingerich, en met Google (Scholar; http://scholar.google.com <-- alleen zoeken in wetenschappelijke artikelen, uitmuntende service van Google weer!!) moet daar voldoende over te vinden zijn.

Berichten: 100

Re: Walvissen evolutie

Inderdaad die van Tim klopt.

Heb hierover eens een presentatie gedaan en in de eos stond hier een artikel over. Deze stamboom met dan heel veel vbn en uitleg bij.

Ook heel veel foto's die we dan op transparant hadden gezet om de verschillen,... aan te tonen. Echt, dat artikel was te goed.

Re: Walvissen evolutie

Dank jullie wel allemaal, ik heb inderdaat dat cladogram gebruikt en nog een andere gevonden in kleur. Ik had alleen een evolutie vertakking nodig samen met een motivatie voor mijn keuze en een reflectie over het zoeken naar de stambomen en het uitvoeren van de opdracht :shock: Nogmaals bedankt iedereen ;)

Gebruikersavatar
Berichten: 740

Re: Walvissen evolutie

het leukste vindt ik dat ze afkomstig zijn van eventenigs hoefdieren (varkens, herten etc ) Bambi en Willy zijn familie :shock:

http://tolweb.org/tree/phylogeny.html

pracht project

xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

Reageer